Andrej Danko dnes navštívi Lotyšsko, nesie tam Dobšinského rozprávky

NETKY.SK • 11 Jún 2018, 07:25 • 2 min
Andrej Danko dnes navštívi Lotyšsko, nesie tam Dobšinského rozprávky

BRATISLAVA - Rokovanie s prezidentom Lotyšskej republiky Raimondsom Vejonisom, ako aj predsedníčkou parlamentu Inarou Murniece - aj toto čaká šéfa Národnej rady SR Andreja Danka počas pracovnej návštevy Lotyšska, na ktorú odlieta dnes.

slovakia

left justify in out

Súčasťou cesty je i slávnostné odovzdanie knižného daru Slovenskej republiky pre Lotyšskú národnú knižnicu, a to špeciálnej edície Prostonárodných slovenských rozprávok od Pavla Dobšinského. Na Slovensku vyšlo z tejto edície iba 500 kusov.

 

"Chcem Lotyšskej národnej knižnici venovať dielo, ktoré je slovenským národným kultúrnym dedičstvom, pretože odráža stáročné skúsenosti našich predkov a zároveň zrkadlí život slovenského ľudu," vysvetlil Danko.

 

Parlamentnú delegáciu čaká aj podpis Memoranda o porozumení medzi Národným ústavom detským chorôb v Bratislave a Detskou univerzitnou nemocnicou v Rige. V memorande si obe strany dohodnú spoluprácu v oblasti poskytovania zdravotnej starostlivosti, ako aj podmienky o zabezpečení cirkulácie lekárov vedecko-výskumnej činnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona