Andrej Danko chce naďalej budovať dobré vzťahy so všetkými štátmi rovnako

NETKY.SK • 20 Apríl 2019, 10:45 • 2 min
Andrej Danko chce naďalej budovať dobré vzťahy so všetkými štátmi rovnako

BRATISLAVA - Predseda Národnej rady Slovenskej republiky Andrej Danko chce naďalej budovať dobré vzťahy so všetkými štátmi rovnako. Ako tvrdí, len vyváženým politickým dialógom sa dá predísť zbytočnému eskalovaniu napätia. Zároveň chce prispieť k zlepšeniu postavenia Slovenskej republiky v Európskej únii, ktorú pokladá za úspešný projekt.

slovakia

left justify in out

Agentúru SITA o tom informoval riaditeľ odboru komunikácie s médiami a verejnosťou Kancelárie Národnej rady SR Tomáš Kostelník.

Šéf parlamentu trvá na tom, že jeho zahranično-politická orientácia je proeurópska a v súlade s oficiálnym smerovaním Slovenskej republiky. „Som presvedčený o tom, že Európska únia je úspešný projekt a nikdy som naše členstvo nespochybňoval. Zároveň sa ale snažím rozvíjať dobré vzťahy na všetky svetové strany, tak na Východ, ako aj na Západ. Mám dobrých priateľov ako v Rusku, rovnako aj v Luxembursku, či Berlíne. Príde mi nešťastné rozdeľovať orientáciu politikov na Slovensku na prozápadnú a provýchodnú. Pre mňa osobne je najdôležitejšia orientácia proslovenská,“ vysvetlil Danko.

 

obrazok


Prostredníctvom vyvážených zahraničných ciest a nadviazaným dobrým vzťahom s množstvom zahraničných predstaviteľov sa Danko snaží podľa jeho slov zlepšiť postavenie Slovenska v rámci Európskej únie. „Vždy jasne deklarujem, že Európska únia je to najlepšie riešenie pre Slovenskú republiku. To, že hovorím o potrebe reformy EÚ, neznamená, že ju spochybňujem. Únia by mala čo najskôr zabezpečiť ochranu svojich občanov v digitálnom priestore. Zároveň však nie som spokojný ani s odtrhnutosťou niektorých europoslancov od problémov, ktoré trápia bežných občanov," dodal predseda parlamentu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona