Andrej Danko cestuje do Estónska na konferenciu predsedov parlamentov členských štátov EÚ

NETKY.SK • 23 Apríl 2018, 07:52 • 2 min
Andrej Danko cestuje do Estónska na konferenciu predsedov parlamentov členských štátov EÚ

BRATISLAVA – Predseda NR SR Andrej Danko dnes ráno odcestuje do Estónska.

slovakia

left justify in out

Konferencia sa koná presne rok po tom, čo Národná rada SR túto štafetu Estónsku odovzdala na poslednej takejto konferencii, ktorá sa konala na Bratislavskom hrade. Stretnutie lídrov parlamentov sa bude venovať najmä téme bezpečnosti, posilňovaniu národných parlamentov a medziparlamentnej spolupráci v EÚ.

Hoci národné parlamenty nie sú súčasťou oficiálnej inštitucionálnej architektúry EÚ, napriek tomu zohrávajú podľa Danka vo fungovaní EÚ dôležitú úlohu."Práve národné parlamenty sa nachádzajú najbližšie k občanom a môžu tak bezprostrednejšie tlmočiť politické zámery. Občan musí byť neoddeliteľnou súčasťou každej budúcej zmeny v EÚ, občan musí mať pocit, že naňho EÚ nezabudla a vo svojich politikách dokáže zodpovedať aj na otázniky v jeho každodennom živote,“ povedal Andrej Danko, ktorý bude počas konferencie predsedov parlamentov bilaterálne rokovať s predsedom Nemeckej spolkovej rady, ako aj predsedom Národného zhromaždenia Francúzskej republiky.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies