Andrej Danko bude medzi úvodnými rečníkmi medzinárodného parlamentného fóra v Moskve

NETKY.SK • 4 Jún 2018, 07:19 • 2 min
Andrej Danko bude medzi úvodnými rečníkmi medzinárodného parlamentného fóra v Moskve

MOSKVA - Predseda Národnej rady SR Andrej Danko (SNS) sa v pondelok v Moskve zúčastní na Medzinárodnom fóre pre rozvoj parlamentarizmu.

slovakia

left justify in out

Na podujatí, ktoré sa koná z iniciatívy predsedu ruskej Štátnej dumy Viačeslava Volodina, vystúpi Danko ako jeden z úvodných rečníkov spolu s Volodinom, ruským ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom a podpredsedom Dumy Piotrom Tolstým.

 

Hlavnými témami podujatia sú podľa organizátorov boj proti terorizmu, problémy súvisiace s migráciou, sloboda tlače, digitalizácia či kybernetická bezpečnosť. "Práve na takomto fóre vieme veľmi účelne diskutovať o takýchto oblastiach a vymeniť si skúsenosti v oblasti legislatívy a národnej bezpečnosti," načrtol predseda slovenského parlamentu. Zároveň ocenil príležitosť na viaceré bilaterálne stretnutia.

 

Ako pripomenul, na medziparlamentnom fóre v Moskve sa zúčastňujú zástupcovia takmer stovky štátov, z toho viac než dve desiatky šéfov parlamentov z rôznych svetadielov. Informoval, že z členských štátov EÚ má na podujatí zastúpenie na najvyššej úrovni iba slovenský parlament. "O to väčšiu česť sme dostali, že v úvode bude Slovensko po ruských predstaviteľoch jediné, ktoré bude mať možnosť pozdraviť všetkých účastníkov," zdôraznil Danko.

 

Podľa neho Rusko "vníma Slovensko ako dôležitý most do Európskej únie". Danko z Moskvy odkázal, že ruský prezident Vladimir Putin v utorok navštívi Viedeň. "Želal by som si, aby navštívil aj Bratislavu," poznamenal. "Ale to sa možno podarí až po najbližších voľbách," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies