Andrej Babiš zostáva jasne najdôveryhodnejším českým politikom

NETKY.SK • 30 Október 2014, 17:01 • 2 min
Andrej Babiš zostáva jasne najdôveryhodnejším českým politikom

PRAHA - Najdôveryhodnejším politikom v Českej republike zostáva aj podľa najnovšieho prieskumu Centra pre výskum verejnej mienky (CVVM) minister financií a líder koaličného hnutia ANO Andrej Babiš, ktorému dôveruje 58 percent občanov. Informoval o tom dnes internetový server Novinky.cz.

slovakia

left justify in out

Druhá priečka patrí bývalej ministerke pre miestny rozvoj, budúcej eurokomisárke Věre Jourovej (48 percent) pred premiérom Bohuslavom Sobotkom (46 percent), lídrom hnutia Úsvit priamej demokracie Tomiom Okamurom (39 percent) a exministrom zahraničných vecí, predsedom TOP 09 Karlom Schwarzenbergom (35 percent).

 

Spomedzi ďalších predsedov parlamentných strán dosiahol najlepší výsledok líder ľudovcov z KDU-ČSL Pavel Bělobrádek (32 percent), kým predsedovi českomoravských komunistov z KSČM Vojtěchovi Filipovi dôveruje 21 percent respondentov a predsedovi Občianskej demokratickej strany (ODS) Petrovi Fialovi 13 percent oslovených občanov.

 

Výsledok prieskumu ovplyvnila skutočnosť, že viacerých politikov vyše polovice respondentov nepoznalo. Práve tieto osobnosti tak figurujú na samom chvoste rebríčka. Spomedzi etablovaných politikov dosiahol najhorší výsledok Miroslav Kalousek (TOP 09) so ziskom 11 percent hlasov a Pavel Kováčik (KSČM), ktorý sa teší podpore 13 percent respondentov prieskumu, do ktorého sa zapojilo viac ako 4000 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona