Andrej Babiš vypovedal na polícii v kauze údajného unesenia syna na Krym

NETKY.SK • 27 November 2018, 08:12 • 2 min
Andrej Babiš vypovedal na polícii v kauze údajného unesenia syna na Krym

PRAHA - Český premiér Andrej Babiš bol v pondelok vypovedať na polícii, a to v kauze údajného zavlečenia svojho syna na Krym.

slovakia

left justify in out

Na Obvodné riaditeľstvo polície Praha I dorazil krátko pred ôsmou ráno a zdržal sa necelé dve hodiny. Polícia preverovala možný únos Babišovho syna už aj v minulosti.

Z dôvodu vyjadrení premiérovho syna pre televíziu Seznam, že bol nedobrovoľne na Kryme, pretože jeho otec chcel, aby "zmizol", opozičné strany iniciovali hlasovanie o nedôvere vláde, v ktorom neuspeli. "Môj otec chcel, aby som zmizol. Kvôli stíhaniu Čapího hnízda," povedal doslova Babiš mladší pre Seznam Zprávy. Premiér sa proti tomu ohradil, uviedol, že jeho syn z prvého manželstva trpí schizofréniou.

 

img

Andrej Babiš

Zdroj: SITA

V júli 2015 mu volala polícia, že našla jeho syna v aute na diaľnici D1. "Vykladal neskutočné veci a na základe toho ho previezli do psychiatrickej liečebne v Havlíčkovom Brode," uviedol. Premiér následne požiadal o jeho prevoz do Národného ústavu duševného zdravia.

Premiér Babiš na otázky týkajúce sa vypovedania na polícii neodpovedal a hovorkyňa ANO Lucie Kubovičová oznámila, že o tom nemá žiadne informácie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona