Andrej Babiš končí vo funkcii šéfa Agrofertu

NETKY.SK • 21 Január 2014, 06:29 • 2 min
Andrej Babiš končí vo funkcii šéfa Agrofertu

PRAHA - Predseda hnutia ANO Andrej Babiš, ktorý by sa vo vláde Bohuslava Sobotku mal stať ministrom financií, končí vo vedení spoločnosti Agrofert, ktorú založil. Babiš to podľa spravodajského servera Novinky.cz oznámil dnes na svojom blogu a sociálnych sieťach.

slovakia

left justify in out

"Dnes, v pondelok 20. januára, som si sám podpísal výpoveď, čo bol zvláštny pocit," komentoval budúci minister svoj krok na sociálnych sieťach.

Na svojom blogu odchod z čela firmy popísal podrobnejšie. "V pondelok 20. januára  som si sám podpísal výpoveď, čo bol zvláštny pocit. Moje meno musí zmiznúť zo všemožných registrov, zbavujem sa podpisových práv, členstva v predstavenstvách a dozorných radách," uviedol Babiš.

Spojenie s firmou však úplne neprerušil a má v úmysle zostať v správnej rade charitatívnej Nadácie Agrofert. "Čo mi snáď už ako stret záujmov nikto vyčítať nebude," citoval Andreja Babiša server Novinky.cz

Hovorca spoločnosti Karel Hanzelka informoval, že nového predsedu si bude predstavenstvo Agrofertu voliť vo štvrtok 23. januára. 

Najpravdepodobnejším Babišovým nástupcom je podľa servera Novinky.cz Zbyněk Průša, šéf chemičky DEZA vo Valašskom Meziříčí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona