Andrej Babiš chce vraj kúpiť vydavateľa Nového Času

NETKY.SK • 18 Apríl 2013, 12:36 • 2 min
Andrej Babiš chce vraj kúpiť vydavateľa Nového Času

BRATISLAVA - Skupina Agrofert podnikateľa Andreja Babiša má vraj záujem o kúpu mediálnych aktivít vydavateľstva Ringier Axel Springer na Slovensku a v ČR. Spoločnosť na Slovensku vydáva denník Nový Čas, v ČR napríklad Blesk alebo Reflex.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej informoval portál idnes.cz, počas posledných štyroch dní sa mala údajne uskutočniť séria rokovaní v Nemecku a vo Švajčiarsku. S odvolaním na nemenovaný švajčiarsky zdroj idnes.cz uvádza, že Agrofert ponúkol vydavateľstvu 250 až 300 mil. eur.

Babiš má mať podľa českého portálu pripravenú aj úverovú linku v UniCredit Bank v sume 200 mil. eur. Samotný podnikateľ však tieto informácie nepotvrdil. "Nemáte správne informácie. Záujem prejavujeme o plno vecí každý deň, to neznamená, že ich kupujeme," uviedol Babiš. Libuše Šmuclerová, riaditeľka vydavateľstva Ringier Axel Springer v ČR označila informácie o spojení vydavateľstva s Babišom za nepodložené. "Je to len fáma, ale to, či niekto niekde jednal, pochopiteľne komentovať nemôžem," dodala. 

Rovnako sa k veci postavilo aj najvyššie vedenie vydavateľstva. "Samozrejme, vieme o špekuláciách ktoré kolujú. Zásadne tieto špekulácie nekomentujeme," uviedol pre MF DNES Mark Dekan, generálny riaditeľ skupiny Ringier Axel Springer v Európe. Skupina je spoločným podnikom nemeckého vydavateľstva Axel Springer a švajčiarskeho Ringieru. Podľa idnes.cz sa však objavujú aj ďalšie scenáre predaja spoločnosti Ringier Axel Springer, avšak v tých už Babiš nefiguruje. Záujem o ovládnutie spoločného podniku má mať aj nemecký Axel Springer. 

Babišov Agrofert minulý týždeň kúpil aj vydavateľstvo Ecopress, pod ktoré patria Hospodárske noviny. Ecopress na Slovensku vydáva aj mesačníky Investor a Stratégie, časopis Run a tituly Sestra, Diabetik či týždenník Zdravotnícke noviny. Agrofert v ČR od roku 2012 vydáva týždenník 5 + 2 dny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies