Andreas Žampa sa zastal Mikaely Shiffrinovej: Skúsme sa poučiť z chýb, ktoré môžeme vylepšiť

NETKY.SK • 8 Marec 2021, 12:59 • 2 min
Andreas Žampa sa zastal Mikaely Shiffrinovej:  Skúsme sa poučiť z chýb, ktoré môžeme vylepšiť

Americkej favoritke sa zdalo, že oprava jednej z bránok po jazde jej slovenskej súperky Petry Vlhovej v 2. kole trvala príliš dlho. Zastal sa jej slovenský lyžiar Andreas Žampa.

slovakia

left justify in out

Shiffrinová za tým videla zámer organizátorov vyviesť ju zo správneho nastavenia na svoju jazdu, keďže musela na ňu čakať o približne dve minúty dlhšie ako je zvyčajné.

 

 

Shiffrinová po prvom kole viedla o 16 stotín sekundy pred našou Petrou Vlhovou, ale napokon skončila až tretia s mankom 37 stotín na veľkú slovenskú rivalku. V druhom kole dosiahla až jedenásty najlepší čas. Článok o jej vyjadrení si môžeš prečítať na tomto odkaze.

 

img

 

Andreas Žampa sa Američanky zastal

Musím sa zastať Mikaely Shiffrinovej. Pozrime sa na fakty," uvádza na Instagrame predjazdec Svetového pohára v Jasnej. Jeho príspevok prezdieľala aj samotná Mikaela Shiffrinová, ktorá poukazuje na konkrétnu časť, ktorá hovorí o tom, že okrem tejto chyby bola udalosť zorganizovaná na jednotku. 

 

1. Nikdy nepodcenila výkon Petry Vlhovej. Jasne povedala, že Petra dokáže vyhrávať preteky sama. 

 

2. Odkedy Petra zlomila bránku ubehlo 90 sekúnd, kým si to usporiadatelia všimli. To nie je vhodné Svetového pohára.

 

3. Naozaj si nemyslím, že zdržanie bolo úmyselné. Bolo to ale neprofesionálne od ľudí na trati, ktorí sa najskôr tešili z Vlhovej víťazstva. Je to neakceptovateľné. Tešiť sa môžu po pretekoch, keď si urobia svoju prácu.  

 

4. Keby si všimli zlomenú bránku hneď, stihol by sa normálne dvojminútový interval medzi štartom Vlhovej a Shiffrinovej. 

 

5. Dobrovoľníci a organizátori urobili skvelú robotu, až na túto chybu. Nehádžte preto celé podujatie do koša. Skúsme sa poučiť z chýb, ktoré môžeme vylepšiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies