Andreas Žampa pôjde vo Val d'Isere aj so zlomenou rukou

NETKY.SK • 9 December 2022, 10:29 • 2 min
Andreas Žampa pôjde vo Val d'Isere aj so zlomenou rukou

VAL D´ISERE - Slovenský lyžiar Andreas Žampa sa napriek zlomenine ruky postaví na štart sobotného obrovského slalomu SP vo Val d'Isere. Zranenie utrpel v priebehu týždňa počas tréningu a vo francúzskom stredisku bude môcť súťažiť vďaka špeciálne vyrobenej dlahe. Súťaž absolvuje aj jeho brat Adam Žampa.

slovakia

left justify in out

"Celá situácia je veľmi nešťastná, no ja sa len tak ľahko nevzdávam. Verím, že v sobotu dokážem podať čo najlepší výkon, aj napriek tomuto zraneniu. Sezóna sa ešte len začala a ja určite nechcem prísť o žiadnu z výziev, ktoré sme si s Adamom aj Teom naplánovali," uviedol Andreas Žampa v tlačovej správe. Zlomeninu utrpel po kolízii s bránkou. "S rakúskym a nemeckým tímom sme sa v uplynulých dňoch pripravovali na ďalší Svetový pohár. Práve počas tréningu som v poslednej jazde zachytil rukou bránu. Bolesť bola okamžite intenzívna a po predošlých skúsenostiach so zlomenými prstami či zápästím, som okamžite cítil, že niečo nie je v poriadku," opísal Andreas nešťastný moment. Vo štvrtok absolvoval prehliadku a röntgen v talianskom Merane a potom sa presunul do rakúskeho Innsbrucku. "Napriek verdiktu som odhodlaný nevzdať preteky a vydať zo seba maximum. Preto sme sa po ceste na preteky zastavili na klinike, ktorá sa špecializuje na dlahy, s ktorými sa dá súťažiť. Bolo potrebné ju vyformovať tak, aby sa zmestila do rukavice a tiež bola prispôsobená úchytu paličky," vysvetlil Andreas Žampa, ktorý sa v októbri v prvom obrovskom slalome sezóny v Söldene nedostal do druhého kola. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies