Andrea Pistl-Andrášová prezentuje svoje obrazy v Prahe

NETKY.SK • 18 Júl 2012, 06:22 • 2 min
Andrea Pistl-Andrášová prezentuje svoje obrazy v Prahe

Andrea Pistl-Andrášová prezentuje svoje obrazy v Prahe - Kultúra Výstavu maliarky Andrey Pistl-Andrášovej dnes verejnosti sprístupnia v centre Prahy v priestoroch Galérie DNM. TASR informoval Ľuboslav Moza zo spoločnosti Artem, ktorý expozíciu obrazov uve

slovakia

left justify in out

img

Výstavu maliarky Andrey Pistl-Andrášovej dnes verejnosti sprístupnia v centre Prahy v priestoroch Galérie DNM. TASR informoval Ľuboslav Moza zo spoločnosti Artem, ktorý expozíciu obrazov uvedie za osobnej účasti vystavujúcej umelkyne.
      Dielo Andrey Pistl-Andrášovej je rozsiahle a divácky zaujímavé. "Jej rukopis rozvíja expresionistické, farbou žiariace tvary, v ktorých sa prelína výraz vo forme kubizujúci a v obsahu naratívny. Jej maľba je figurálna i abstraktná," uviedol historik umenia s tým, že autorka svojou maľbou nadväzuje na to najlepšie z moderny 20. storočia.
      Andrea Pistl-Andrášová sa narodila v roku 1956 v Košiciach. Žije a tvorí v Bratislave. Jej diela sú vo viacerých súkromných zbierkach. V roku 2009 získala cenu medzinárodnej odbornej kritiky na výtvarnom festivale so zahraničnou účasťou Premio Citta v talianskom meste Porto San't Elpidio.
      Pražská výstava maliarky pod názvom Moje obrazy v Prahe sa koná s finančnou podporou Úradu pre Slovákov žijúcich v zahraničí. Potrvá do 15. augusta.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona