Andrea Mamé z Talianska zahynul v hromadnej nehode!

NETKY.SK • 30 Jún 2013, 13:49 • 2 min
Andrea Mamé z Talianska zahynul v hromadnej nehode!

PARÍŽ - Smrteľná nehoda poznačila nedeľňajšie prestížne preteky Blancpain Endurance Series na okruhu Paul Ricard vo Francúzsku. V sprievodnom seriáli Lamborghini Super Blancpain Super Trofeo hneď po štarte došlo k hromadnej nehode piatich vozidiel, na ktorú doplatil životom Andrea Mamé z Talianska.

slovakia

left justify in out

V pretekoch sa mal predstaviť aj slovenský jazdec Štefan Rosina, ale spoločnosť Automobili Lamborghini oznámila okamžité zrušenie ďalšieho programu seriálu Super Trofeo a tiež stiahla továrenský tím Blancpain Racing aj so Štefanom Rosinom, ako prejav rešpektu a sústrasti pozostalým. V tréningu zajazdil Rosina druhý čas celkového poradia – 2:07,822. Dostal sa pred neho len tímový kolega Peter Kox, s ktorým Rosina v jednom aute vyhral preteky FIA GT Series v holandskom Zolderi v apríli tohto roka.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies