Andrea Kerestešová túži vytvárať si svoj svet, spoločnosť podľa nej upadá

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 15:28 • 2 min
Andrea Kerestešová túži vytvárať si svoj svet, spoločnosť podľa nej upadá

BRATISLAVA - Slovenská herečka Andrea Kerestešová sa snaží žiť každý svoj deň kreatívne. Tvorivosť je podľa nej ľuďom veľmi blízka a prirodzená a práve jej nedostatok spôsobuje postupný úpadok spoločnosti.

slovakia

left justify in out

„Spoločnosť podľa mňa upadá z toho dôvodu, že máme všetko hneď nastavené a prestali sme vytvárať svoj svet. Svet je dnes strašne pretechnologizovaný a ľudia zabúdajú, aké dôležité je stále niečo tvoriť,“ povedala v rozhovore pre agentúru SITA.


„Keď chytíte do rúk napríklad farby a robíte nejakú manuálnu prácu, strašne vás to oslobodí. Preto sú teraz také populárne tie antistresové mandalové omaľovánky. Človek prostredníctvom toho, že niečo vytvára, uvoľňuje zároveň svoje emócie a to je veľmi dôležité. Ľudia v sebe dnes emócie miesto toho potláčajú. Často si hovorím, prečo ich zo seba nedajú von. Či už tak, že niečo vytvoria alebo sa vyplačú, začnú sa nepríčetne smiať... Prečo nie?,“ zamyslela sa mladá herečka, ktorá sa v posledných rokoch aktívne venuje fotografii.


„Ja napríklad fotím. Fotografii sa venujem neustále, fotím rodinu, deti, kamarátov, akcie, covery CD-čiek, osemdesiat percent svojho voľného času mám pri sebe foťák. Zatiaľ tým robím ľuďom len radosť a nezarábam tým, ani nemám zatiaľ tú potrebu sa v tomto smere momentálne zviditeľňovať, chcem si počkať, kým do seba jednotlivé veci zapadnú, no zároveň som si vedomá toho, že keby bolo treba, viem sa už fotením aj uživiť. To je ale taký môj cieľ až za desať rokov,“ prezradila rodáčka z Hlinného.


Najbližšia jej je vraj reportážna fotografia. „Reportážnu fotku mám veľmi rada. Obľubujem byť taký neviditeľný člen v skupine, čo je niekedy v mojom prípade dosť ťažké,“ zasmiala sa. „Priateľ je však hudobník, ktorý sa pohybuje v alternatívnej sfére, kde je všetkým jedno, či som herečka alebo nie som herečka, takže v jeho spoločnosti napríklad môžem byť ako fotografka anonymná a nikto si ma nevšíma. To je mi veľmi príjemné,“ podotkla.

 

Fotenie pre časopis ju zas naopak vôbec neláka. „Čo by som nikdy nechcela robiť, je fotiť pre časopis, kde postavia predo mňa modelku a povedia mi 'Nafoť ju takto a takto'. Ja potrebujem vyjadriť svoj pohľad. Každý fotograf by mal mať podľa mňa svoj rukopis. Pokiaľ ho má, tak je dobrý. Pokiaľ ho nemá a všetko nakreslí vo photoshope, tak to pre mňa nie je fotograf, ale grafik,“ dodala.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies