Andrea Kerestešová si našla záľubu vo fotografovaní

NETKY.SK • 4 December 2015, 09:59 • 2 min
Andrea Kerestešová si našla záľubu vo fotografovaní

BRATISLAVA - Slovenská herečka Andrea Kerestešová sa po náročných nakrúcacích dňoch uzatvára do svojho vnútorného sveta a fotografuje.

slovakia

left justify in out

„Jedna vec je pre mňa televízne herectvo a potom zakaždým vojdem do seba a idem si ten svoj introvertný svet. Rozdeľujem si čas tak, aby som bola vnútorne spokojná,“ povedala v rozhovore pre agentúru SITA.

 

Komerciou mladá herečka nepohŕda, nakrúcanie nekonečných seriálov jej totiž umožňuje plniť si sny. „Komercia je vlastne podľa mňa v určitom smere super, pretože bez nej by som sa nemohla venovať svojim vnútorným veciam. Keby som nezarábala, nekúpim si dobrý foťák a nemôžem si spraviť výstavu, keďže tie fotky tlačím na knihárske plátno, ktoré je fakt drahé a všetky projekty si vlastne realizujem celkom sama. Mnohí komerciu odsudzujú, ja som sa naopak rozhodla využívať ju v prospech niečoho, čo má pre mňa hlbší zmysel,“ poznamenala Kerestešová.

 

Sympatická brunetka na svojich fotografiách zobrazuje väčšinou portréty ľudí. „Vždy sa to snažím tak kombinovať, mám na fotkách zakaždým aj nejaké známe osobnosti, pretože je to pre národ zaujímavé, ale väčšina ľudí na mojich fotografiách sú neznámi, tí sú totiž často omnoho zaujímavejší, krajší a majú oveľa väčšie osobné kúzlo ako ľudia, ktorí sa objavujú v novinách alebo v televízii,“ uviedla Kerestešová.

 

Známa rodáčka z Hlinného stihla do dnešného dňa zorganizovať už dve výstavy. Prvou s názvom Indigo chcela podľa vlastných slov upozorniť na indigové deti. „Prvá výstava bola Indigo. Táto téma ma veľmi baví, pretože sa sama za indigo považujem. Ja som ešte to počiatočné, keďže som sa narodila v 80. rokoch, dnes sa tie deti nazývajú už dúhové, ja som vlastne taký indigový senior,“ zasmiala sa tmavovláska. „Druhú výstavu som mala minulý rok, tá sa zas volala Medzi nebom a zemou a boli to také obrazy v starožitných rámoch. Myšlienkou tejto výstavy bolo dať život niečomu, čo umiera. Išlo mi o to prepojenie života a znovuzrodenia. S kamarátom sme zachránili niekoľko starožitných rámov, ktoré chceli ľudia vyhodiť, on ich doma zrekonštruoval a zarámovali sme do nich moje fotografie,“ priblížila herečka, ktorá sa snaží, aby jej výstavy odkazovali vždy na nejakú hlbšiu myšlienku. „Nechcem, aby moje výstavy boli len o fotkách. Vždy sa snažím poukázať aj na nejakú myšlienku, ktorú v tej dobe sama vo svojom vnútri riešim,“ podotkla.

 

Ďalšia výstava, na ktorej Kerestešová momentálne pracuje, bude o človečine. „Na jej realizáciu si ale ešte chvíľu počkám, nebude to také jednoduché, ako sa môže zdať. V jednoduchosti sa niekedy skrýva zložitá príprava,“ uzavrela.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies