Andrea Kerestešová fandí medziľudským vzťahom: Niekedy je lepšie mlčať

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 15:53 • 2 min
Andrea Kerestešová fandí medziľudským vzťahom: Niekedy je lepšie mlčať

BRATISLAVA - Slovenská herečka Andrea Kerestešová verí v medziľudské vzťahy. Vzťahy sú podľa nej to najkrajšie, čo môžu ľudia v živote prežiť.

slovakia

left justify in out

„Slovo vzťah je podľa mňa to najviac ľudské, čo môžeme zo seba vyprodukovať. Ja sa na vzťahy pozerám s čistým srdcom a snažím sa k nim vždy pristupovať úprimne. Škoda, že si ich ľudia niekedy vedome ničia. A nemyslím tým len partnerské vzťahy, ale všetky vzťahy ako také,“ povedala v rozhovore pre agentúru SITA.


Premenlivosť vzťahov v kontexte s jednotlivými historickými obdobiami od dávnych čias až do dnešných dní dáva mladá herečka za vinu ľuďom samým. „Ľudia sa často sťažujú, že 'Ach, tie dnešné vzťahy', ale kto ich robí? Len my sami. Sme to my, kto si vzťahy posúvame a vytvárame. Ja osobne nemám veľmi rada kecy typu 'Aká je tá dnešná situácia hrozná', pretože my všetci máme tú moc kedykoľvek ju zmeniť a mali by sme za svoje vzťahy sami prevziať zodpovednosť," poznamenala Kerestešová.


Ľudia by podľa nej mali byť k sebe za každých okolností féroví a úprimní. „Keď ste k človeku úprimný, potom ani tá druhá strana nemá byť prečo neúprimná. V akomkoľvek vzťahu, či už medzi ženou alebo mužom, medzi najlepšími kamarátkami či medzi matkou a dieťaťom by sme si mali byť vedomí, že ten druhý je vlastne naše nastavené zrkadlo. Ja stále verím, že pokiaľ budeme k druhým pristupovať s čistým srdcom, bude sa nám tá energia vracať,“ usúdila herečka. Byť úprimný však podľa nej neznamená, že človek musí povedať vždy všetko, čo si myslí.

 

„Niekedy je lepšie mlčať. Ja osobne sa snažím hovoriť pravdu za každých okolností, no nie vždy mi to úplne ide, nikto nie je dokonalý... Mali by sme si ale pamätať jednu vec, a to, že máme aj právo sa nevyjadriť. Toho sa osobne držím. Je to taká moja taktika, ktorú som začala praktizovať už na strednej. Keď som chodila na pedagogickú, preberali sme na psychológii niekoľko vecí, ktoré mi tak zapasovali do kontextu môjho života - medzi nimi aj pravidlá asertívneho správania sa a jedným z nich je aj právo povedať nie a právo nemať názor,“ usmiala sa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona