Andrea Coddington pokrstila knihu Divoké kone

NETKY.SK • 14 September 2015, 09:20 • 2 min
Andrea Coddington pokrstila knihu Divoké kone

BRATISLAVA - Spisovateľka Andrea Coddington pokrstila v nedeľu podvečer v Bratislave na námestí pred Euroveou svoju ďalšiu knihu Divoké kone.

slovakia

left justify in out

Sága na motívy rovnomenného seriálu televízie Joj o zbohatlíckej rodine Závodských a potomkoch Karpatských Nemcov Holzmannovcoch sa odvíja na 293 stranách. Láska namysleného letca Adama Závodského a konskej kaskadérky Hany spustí odhaľovanie tajného zločinu z konca druhej svetovej vojny. V spomienkach Adamovho otca Alberta sa odzrkadľuje nespravodlivosť a moc peňazí. Za všetkým pritom stojí nepredvídateľný a zákerný Osvald Závodský, ktorý sa nezastaví pred ničím. Dva zdanlivo nespojiteľné svety však spojí láska.


Sama autorka je podľa vlastných slov fanúšičkou jojkárskeho seriálu. „Dozvedela som sa od mojej mamy a sestry, ktoré seriál pozerali, že je to celkom fajn. Potom sa človek naozaj namotá a je to celkom fajn. Priznávam, ten seriál je výpravný, má historickú zápletku, je to taká rodinná sága. Mám poctivo odpozeranú každú jednu časť Divokých koní, pretože to bol vlastne pre mňa námet, na základe ktorého som knihu písala,“ uviedla Coddington v rozhovore pre agentúru SITA. „Zachovala som v nej hlavnú dejovú líniu a hlavné postavy, ale všetko je to písané mojimi očami, mojimi slovami, mojim rozprávaním,“ doplnila. „Pre tých, ktorí nepozerajú Divoké kone, je to taký ucelený príbeh, ktorý má úvod, jadro, záver, lásku, nenávisť, drámu, podvádzanie, klamstvo, smrť, vraždy, všetko, čo má taká knižka mať. A divák a fanúšik Divokých koní, ten tam nájde i to, čo v seriáli nevidel. Kniha je proste úplne niečo iné. Dúfam, že sa čitateľom budú tie strany prevracať,“ poznamenala autorka.


Knižnú novinku pokrstili v rámci projektu Jojka v meste herci zo seriálu Divoké kone špeciálnym pieskom z koniarne.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies