Andrea Bučková vystúpi na štiavnickom festivale Amplión

NETKY.SK • 28 September 2016, 08:19 • 2 min
Andrea Bučková vystúpi na štiavnickom festivale Amplión

BRATISLAVA - Slovenská speváčka a hudobníčka Andrea Bučková predstaví v piatok a cez víkend svoju tvorbu na prvom ročníku festivalu nového kabaretu a pouličného umenia Amplión v Banskej Štiavnici. Mladú umelkyňu budú môcť návštevníci a návštevníčky v rámci podujatia vidieť hneď niekoľkokrát.

slovakia

left justify in out

V piatok popoludní odprezentuje v štiavnickom Art Cafe výtvarno-hudobný projekt s priateľom z Francúzska, ktorý zo dňa na deň stratil domov a identitu a vo svojich obrazoch sa v súčasnosti otvorene konfrontuje s realitou utečenca. V sobotu zas sympatická hudobníčka vystúpi v rámci bloku slam poetry a v nedeľu odohrá v Art Cafe ešte samostatný koncert.


Bučková zároveň festival podporila zložením festivalovej hymny a skomponovala tiež hudobný podklad k inscenácii Koza a Kladivo, ktorú uvedú v premiére v piatok podvečer v Klube Rubigall. „Pôjde o takú ukážku nového kabaretu. Herci budú rozprávať o svojich zážitkoch a problémoch mladej generácie a ich preslovy budú poprepletané satirickým pohľadom na dnešnú spoločnosť,“ uviedla.


Na Amplión sa hudobníčka podľa vlastných slov už veľmi teší. „Je to prvý ročník, takže som sama zvedavá, ako to celé dopadne. Hrať v Štiavnici sa mi po prvý raz podarilo až tento rok, v rámci turné s brazílskym hudobníkom Heliom Flandersom. Vtedy to tam malo naozaj krásnu atmosféru, takže sa len teším, že si koncert v Art Cafe o chvíľku zopakujem,“ poznamenala.


Hneď po festivale plánuje Bučková odcestovať do Paríža, kde momentálne tvorí a žije. „Ostanem tam do konca roka a budem sa venovať príprave nového albumu, ktorý by mal vyjsť na jar. V januári ma zároveň čaká ďalšie turné s Heliom Flandersom, tentoraz v Portugalsku. A okrem toho pripravujem hudbu do rôznych inscenácií, čakajú ma mnohé koncerty a spolupráce na umeleckých happeningoch v Paríži, takže celkom plodné obdobie... Len pevne dúfam, že toľké cestovanie zvládnem s pokojom v duši a so zdravým telom,“ usmiala sa.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies