Andrea Bučková tvorí nové skladby

NETKY.SK • 6 Máj 2015, 11:17 • 2 min
Andrea Bučková tvorí nové skladby

BRATISLAVA - Slovenská speváčka Andrea Bučková popri promovaní svojej aktuálnej štúdiovky Polarity tvorí ďalšie skladby, ktoré by rada nahrala ešte tento rok. Mladá umelkyňa chce totiž k svojmu poslednému pochmúrnejšie ladenému počinu Polarity čoskoro vydať odľahčenejšiu verziu.

slovakia

left justify in out

„Chcem k tomuto pochmúrnemu albumu urobiť taký trošku odľahčenejší. Už na ňom pracujem, momentálne mám to obdobie, kedy vznikajú tie správne melódie. Chcem svojej hudbe dodať trošku život. Už prichádza slnko, tak som veselšia,“ povedala mladá interpretka, ktorá napriek svojej melancholickej tvorbe v spoločnosti často vystupuje ako slnečný typ človeka. „Mám veľmi rada slniečko a more, ale moja hudba je paradoxne jesenná a zimná, možno preto, že v lete mám tendenciu oddychovať. Leto je pre mňa čas pohody a ja tvorím naozaj v čase nepohody, ale tak to má asi veľa umelcov,“ podotkla talentovaná Bratislavčanka v rozhovore pre agentúru SITA.


„K svojmu životu potrebujem rovnako slnko ako mráz a mám rada oboje, lebo na základe toho cítim, že rastiem a žijem a tak ako človek vystupujem veselo, tak všetky moje boliestky idú do tej hudby. Stavím sa, že keď budem mať ťažšie životné obdobie, tak sa do hudby budem snažiť dať viac radosti,“ zamyslela sa mladá umelkyňa, ktorá sa rozhodla svoje kompozície v blízkom čase oživiť aj o nové nástroje. „Chcela by som hrať aj s nejakým akordeónom a so sláčikármi a trošku rozšíriť kapelu,“ uviedla.


V nasledujúcich mesiacoch plánuje hudobníčka podľa vlastných slov tiež veľa cestovať. „V júni budem behať po Slovensku, musím dorobiť nejaké projekty a v októbri plánujem odísť do Barcelony, lebo tam je presne to slnko a more a zároveň je to mesto, ktoré je veľmi umelecké a cítim, že tam bude strašne veľa vzruchov a energií, ktoré budem vedieť spracovať do svojej hudby a možno aj do divadla a tak isto je tam veľa možností hrať, takže sa tam chcem určite pozrieť,“ poznamenala útla tmavovláska. „Dve veľmi blízke priateľky mám tiež v Londýne, tak plánujem navštíviť aj tie, aj keď Londýn nie je veľmi mesto môjho srdca, neinklinujem k nemu tak ako k Parížu alebo k Barcelone, no na druhej strane je to mesto, ktorého reč ovládam určite viac ako francúzštinu či španielčinu, takže možno by som to mala skúsiť aj tam,“ zamyslela sa Bučková.


Namiesto rozbiehania kariéry v zahraničí by však speváčka najradšej spojila interpretov z okolitých krajín a koncertovala na Slovensku a v Európe. „To by ma veľmi bavilo, len mám veľký problém, ktorý sa s tým spája - chorobne sa bojím lietať a dosť mi to komplikuje život. Kým mi totiž niekto rovno nezabookuje letenku, tak ja to sama nie som schopná urobiť,“ priznala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona