Andrea Bocelli naspieval duet s Arianou Grande

NETKY.SK • 13 Október 2015, 13:28 • 2 min
Andrea Bocelli naspieval duet s Arianou Grande

LOS ANGELES - Taliansky tenorista Andrea Bocelli nahral duet s americkou speváčkou a herečkou Arianou Grande. Skladba sa nazýva E Piu ti Penso a bude sa nachádzať na umelcovej štúdiovke s názvom Cinema, ktorú by mali zverejniť v piatok 23. októbra.

slovakia

left justify in out

Na albume sa budú nachádzať piesne z rôznych filmov, ktoré 57-ročný rodák z Toskánska prespieval. Pôjde napríklad o skladby Maria z muzikálu West Side Story (1961), Brucia la Terra z Krstného otca (1972) či spomínaná E Piu ti Penso, ktorá pochádza zo snímky Vtedy v Amerike (1984). Bocelli sa zo spolupráce so speváčkou talianskeho pôvodu teší, čo potvrdzujú aj jeho nedávne vyjadrenia. "Jej repertoár je iný a jej hlas je krásny, veľmi zmyselný... Myslím si, že bolo pre ňu zaujímavé zmeniť atmosféru svojho repertoáru. Tiež si myslím, že počuť Arianu Grande spievať takýto druh piesne milo prekvapí aj jej fanúšikov," uviedol.

 

 

Andrea Bocelli počas svojej kariéry predal viac než 85 miliónov kópií nahrávok, vďaka čomu je najlepšie predávaným interpretom v histórii klasickej hudby. Držiteľ viacerých rekordov sa na pódiách predstavil napríklad spolu s Lucianom Pavarottim, Plácidom Domingom, Sarah Brightman, Christinou Aguilerou alebo Céline Dion. Práve posledná menovaná povedala, že keby mal Boh hlas a mohol spievať, znel by ako spev Andreu Bocelliho. Vydal celkovo 15 štúdiových albumov, jeho zatiaľ posledným počinom je album Passione (2013), na ktorom si zaspieval s Jennifer Lopez a Nelly Furtado a zaradil naň tiež virtuálne dueto s Edith Piaf.

 

Dvadsaťdvaročná Ariana Grande-Butera sa narodila na Floride, jej rodičia však pochádzajú z Talianska. V roku 2008 účinkovala v broadwayskom muzikáli 13, pričom za svoj výkon získala National Youth Theatre Association Award. Známou sa stala najmä vďaka úlohe Cat Valentine, ktorú stvárnila v troch seriáloch - v roku 2011 v iCarly (2007 - 2012), ďalej aj vo Victorious (2010 - 2013) a Sam & Cat (2013 - 2014). Okrem toho sa predstavila napríklad aj vo filme 7 Secrets with Victoria Justice (2010). Debutový album Yours Truly uviedla na trh v roku 2013 a dostala sa s ním na vrchol rebríčka Billboard 200. Rovnaký úspech dosiahla aj s druhou štúdiovkou My Everything (2014), ktorú navyše nominovali na cenu Grammy. Okrem toho má na konte aj EP nahrávky Christmas Kisses (2013) a Love Me Harder (2014).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies