André Rieu bude koncertovať v Prahe, Budapešti aj Viedni

NETKY.SK • 3 Január 2017, 11:42 • 2 min
André Rieu bude koncertovať v Prahe, Budapešti aj Viedni

BRATISLAVA - Holandský huslista, skladateľ a dirigent André Rieu sa predstaví v Českej republike, Maďarsku aj Rakúsku.

slovakia

left justify in out

Šesťdesiatsedemročný umelec, známy aj ako Kráľ valčíkov, vystúpi 12. mája v pražskej O2 Arene, 16. júna v Papp László SportAréne v Budapešti a o deň neskôr vo viedenskej Stadthalle. Rodák z Maastrichtu sa v rámci svojho svetového turné zastaví aj v poľských mestách Krakov, Lodž a Gdansk a ďalej tiež v Záhrebe, Ľubľane, Amsterdame, Mníchove, Berlíne, Zürichu, Londýne či Paríži.

 

 

André Léon Marie Nicolas Rieu sa začiatkom 90. rokov začal špecializovať na takzvanú ľahkú klasiku, a to najmä na viedenskú salónnu hudbu. Ročne jeho koncerty po celom svete navštívi viac ako 600-tisíc ľudí. Virtuóz doteraz predal vyše 40 miliónov albumov a DVD a získal viac než 400 platinových a 170 zlatých platní. Hudobník je známy aj tým, že počas vystúpení hrá na vzácne husle Stradivari z roku 1667.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies