Ancelotti rekordérom LM, do vyraďovačky dostal šiesty klub

NETKY.SK • 2 November 2016, 12:30 • 2 min
Ancelotti rekordérom LM, do vyraďovačky dostal šiesty klub

EINDHOVEN - Taliansky kouč na lavičke nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov Carlo Ancelotti dosiahol v utorňajšom stretnutí Ligy majstrov na pôde PSV Eindhoven ďalší významný míľnik vo svojej trénerskej kariére.

slovakia

left justify in out

Mníchovčania si vďaka triumfu 2:1 zaistili postup do jarného osemfinále najprestížnejšej európskej klubovej súťaže. Zaujímavejšia je však skutočnosť, že Ancelotti dokázal postúpiť do vyraďovacej fázy LM už so šiestym klubom. Ako pripomenulo twitterové konto Gracenote Live, žiadny iný tréner to nedokázal s viac než štyrmi rozličnými mužstvami.

 

Päťdesiatsedemročný Ancelotti je držiteľom aj ďalších rekordov v LM. Túto súťaž vyhral ako tréner trikrát, štyrikrát bol účastníkom finálového duelu. Dvakrát navyše vyhral európsky pohár číslo jeden aj ako hráč (1989 a 1990).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies