Ancelotti pokračuje v Reale, nech sa stane čokoľvek

NETKY.SK • 12 Marec 2015, 15:41 • 2 min
Ancelotti pokračuje v Reale, nech sa stane čokoľvek

MADRID - Carlo Ancelotti nemá dôvod strachovať sa o prácu trénera futbalistov Realu Madrid, ubezpečil po sérii nepresvedčivých výkonov a výsledkov prezident klubu Florentino Pérez.

slovakia

left justify in out

Real ťahá negatívnu sériu troch zápasov bez víťazstva vo všetkých súťažiach. V Primera División prenechal pozíciu lídra rivalovi z FC Barcelona, v Lige majstrov domáce zaváhanie so Schalke 04 len-len že nepripravilo obhajcu trofeje o postup do štvrťfinále. Zo zákulisia prenikla správa, že Ancelotti má nôž na krku - vraj nesmie prehrať 22. marca v ligovom El Clásicu na Camp Nou, inak balí kufre. Pérez to poprel.

 

"Zvolal som tlačovú konferenciu, pretože tu panuje napätá atmosféra. Na klub nášho formátu sú kladené najvyššie nároky, ale ja nedovolím, aby sa jeho meno očierňovalo vo chvíli, keď naň doľahne kríza. Útoky na trénera a hráčov považujeme za absolútne nespravodlivé. Klub trénerovi a jeho zverencom bezvýhradne dôveruje. Nech sa stane čokoľvek, Carlo Ancelotti bude pokračovať v práci trénera Realu Madrid," vyhlásil podľa webu goal.com Pérez a pokračoval v obhajobe talianskeho kormidelníka: "Disponujeme najlepším trénerom a hráčmi, akých môže Real mať. Získali si úctu celého futbalového sveta aj fanúšikov klubu. Spoločne získali trofeje, na ktoré sme dlho čakali. Zaslúžili si ich príťažlivým futbalom, akým sa prezentovali ešte pred dvoma mesiacmi. Real nikdy predtým nezískal v jednom kalendárnom roku štyri trofeje, takže títo ľudia tvorili históriu klubu. Musíme držať pokope a zachovať pokoj, pretože pred nami stoja ďalšie výzvy." 

 

Real ešte na jeseň exceloval, 22 víťazstvami za sebou vo všetkých súťažiach utvoril dokonca nový klubový rekord. V novom roku však tím okolo Cristiana Ronalda nie je vo svojej koži. V januári ho mestský konkurent Atlético vyradil z Kráľovského pohára a vo februári mu uštedril debakel 4:0 aj v ligovej súťaži. V sobotu 7. marca Madridčania podľahli v Bilbau 0:1 a potom prišla divoká prestrelka so Schalke (3:4) a piskot nespokojných divákov na Štadióne Santiaga Bernabéua. 

 

"Pokračujeme v boji o 11. titul európskeho šampióna a o prvenstvo v La Lige. Radi prijmeme kritiku, ak je konštruktívna a dôstojná. Teraz potrebuje náš tím podporu viac ako inokedy," dodal Pérez.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona