Ancelotti: Chceme byť silní vo všetkých súťažiach a vyhrať ich

NETKY.SK • 11 Júl 2016, 15:04 • 2 min
Ancelotti: Chceme byť silní vo všetkých súťažiach a vyhrať ich

MNÍCHOV - Zostať verný atraktívnemu ofenzívnemu poňatiu hry, ale pokúsiť sa korunovať ho väčším počtom trofejí - s takým krédom sa ujal Carlo Ancelotti pozície trénera futbalistov Bayernu Mníchov.

slovakia

left justify in out

Talianskeho kormidelníka v pondelok oficiálne predstavili médiám ako nástupcu Pepa Guardiolu, ktorý po troch sezónach zamieril za novou výzvou do Manchestru City. Španiel získal s Bavormi tri bundesligové tituly, ale na európskej scéne sa semifinálový triptych v Lige majstrov nedá považovať za veľdielo. Čo nedokázal on, pokúsi sa dosiahnuť Ancelotti, ktorý dvakrát doviedol k triumfu v súťaži AC Miláno a raz Real Madrid.


"Môj priateľ Guardiola odviedol výbornú prácu, nemá zmysel robiť žiadnu revolúciu. Budem sa snažiť pokračovať v jeho línii a presadzovať dobrý, útočný futbal. Chceme byť silní vo všetkých súťažiach a vyhrať ich. Nie som kúzelník a Bayern nie je jediný klub usilujúci sa o titul v Lige majstrov," povedal 57-ročný odborník, ktorý bol bez angažmánu od mája 2015, keď ho prepustili z Realu Madrid. Vo svojej novej mníchovskej pracovni si vraj našiel na tabuli odkaz so želaním šťastia od Guardiolu v taliančine.


V Bayerne zatiaľ neplánujú veľké nákupy, ale šéf klubovej exekutívy Karl-Heinz Rummenigge ich ani nevylúčil. "Máme k dispozícii kvalitný káder. Nehovorili sme o nových hráčoch, tieto dvere však nezatvárame," povedal Rummenigge.

 

Bavori už dávnejšie doplnili súpisku o stopéra nemeckej reprezentácie Matsa Hummelsa a najlepšieho mladého hráča majstrovstiev Európy, portugalského stredopoliara Renata Sanchesa. Otázna je budúcnosť Maria Götzeho a Medhiho Benatiu, Dán Pierre-Emile Kordt Höjbjerg je na odchode do Southamptonu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies