Ancelotti najlepším klubovým trénerom 2014 podľa IFFHS

NETKY.SK • 21 Január 2015, 14:41 • 2 min
Ancelotti najlepším klubovým trénerom 2014 podľa IFFHS

BRATISLAVA - Kouč Realu Madrid Carlo Ancelotti sa stal najlepším klubovým trénerom za rok 2014 podľa Medzinárodnej federácie futbalových historikov a štatistikov (IFFHS).

slovakia

left justify in out

Päťdesiatpäťročný Talian (nar. 10. júna 1959) získal vlani s tímom "bieleho baletu" štyri významné trofeje - triumfoval v Lige majstrov, Európskom superpohári, Španielskom pohári a v decembri aj na majstrovstvách klubov pod hlavičkou Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA). Real zlepšil svoje doterajšie maximum v počte získaných primátov v jednom kalendárnom roku z 1998 a 2002. Ancelotti sa z prvenstva v hodnotení IFFHS tešil po siedmich rokoch: ako kouč AC Miláno zvíťazil v klasifikácii za rok 2007.

 

Rodák z Reggiola Carlo Ancelotti mal za vlaňajší rok dovedna 169 bodov, čo je o 30 viac ako druhý v celkovom poradí Diego Simeone. Štyridsaťštyriročný Argentínčan priviedol Atlético Madrid k majstrovskému titulu v najvyššej španielskej súťaži a s "Los Colchoneros" sa prebojoval až do finále Ligy majstrov. Tretí v klasifikácii klubových kormidelníkov podľa IFFHS je so 76 bodmi Španiel Josep "Pep" Guardiola (víťaz ankety z rokov 2009 a 2011), ktorý vedie z lavičky nemeckého ligového šampióna Bayern Mníchov. 

 

Do hodnotenia prispeli futbaloví experti zo 60 krajín všetkých kontinentov. 

Najlepší kluboví tréneri podľa Medzinárodnej federácie futbalových historikov a štatistikov (IFFHS) za rok 2014: 

 

1. Carlo Ancelotti (národnosť: Taliansko / klub: Real Madrid/Šp.) 169 bodov, 2. Diego Simeone (Argentína / Atlético Madrid/Šp.) 139, 3. Josep Guardiola (Španielsko / Bayern Mníchov/Nem.) 76, 4. José Mourinho (Portugalsko / FC Chelsea/Angl.) 15, 5. Unai Emery (Španielsko / FC Sevilla/Šp.) 11, 6. Manuel Pellegrini (Čile / Manchester City/Angl.) 8, 7. Jürgen Klopp (Nemecko / Borussia Dortmund/Nem.) 7, 8. Antonio Conte (Taliansko / Juventus Turín/Tal.) 6, 9. Ronald Koeman (Holandsko / Feyenoord Rotterdam/Hol. - FC Southampton/Angl.) 3, 10. Rudy García (Francúzsko / AS Rím/Tal.) 2. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies