Ancelotti: Juventus je legenda, ale my pôjdeme za snom

NETKY.SK • 24 Apríl 2015, 16:10 • 2 min
Ancelotti: Juventus je legenda, ale my pôjdeme za snom

MADRID- Ani druhé semifinále Ligy majstrov 2014/2015 nemožno nazvať inak ako futbalovým súbojom ťažkých váh. Desaťnásobný a úradujúci šampión Real Madrid sa bude merať s Juventusom Turín, ktorý najprestížnejšiu európsku klubovú súťaž vyhral dvakrát a päťkrát neuspel vo finále.

slovakia

left justify in out

Juventus a Real hrali proti sebe v semifinále LM aj pred 12 rokmi, vtedy uspel Juventus po prehre 1:2 v Madride a víťazstve 3:1 v Turíne. Odvtedy taliansky veľkoklub v semifinálovej fáze LM chýbal, zatiaľ čo Real Madrid je aktuálny obhajca celkového triumfu. V tejto súvislosti obranca Juventusu Turín Andrea Barzagli pre klubovú stránku tímu z Piemontu povedal: "Favorit je jasný, ale my kožu lacno nepredáme. Hoci je Real obhajca a v tíme má aj aktuálneho držiteľa Zlatej lopty, nezľakneme sa ich. V semifinále už je možné všetko, len to treba skúsiť bez strachu,“ komentoval 33-ročný Barzagli.

"Bude to veľmi vzrušujúci dvojsúboj s Realom. Pred 12 rokmi som bol vtedy za Juventus na ihrisku a sú to stále pekné spomienky. Som presvedčený o tom, že predvedieme dva veľké výkony. Či to však bude stačiť na postup do finále, je otázne,“ uviedol Pavel Nedvěd, bývalý skvelý český futbalista v službách Juventusu a teraz športový riaditeľ v tomto klube. Tréner Juventusu Massimiliano Allegri pre talianske médiá skonštatoval: "Hráme proti úradujúcemu šampiónovi a aj dlhodobo najúspešnejšiemu klubu v Európe. Začíname však jedenásti proti jedenástim a to je naša šanca.“

"Čaká nás náročné semifinále, o tom niet pochýb. Keď sa nám vrátia do zostavy niektorí zranení hráči, bude sa nám ľahšie hrať, ale nič to nemení na náročnosti tohto dvojzápasu,“ kontroval Emilio Butragueňo, riaditeľ pre medzinárodné vzťahy v Reale Madrid. "Sme v silnej štvorke, z ktorej ktokoľvek môže získať trofej. Juventus je legenda, my však chceme pokračovať v naháňaní sna o ďalšom finále. Sebavedomia máme dosť,“ poznamenal tréner Realu Madrid Carlo Ancelotti pre klubový server. Päťdesiatpäťročný Talian, ktorý túži po zisku rekordnej štvrtej trofeje v Lige majstrov, trénoval dve sezóny na prelome milénií aj Juventus Turín.

Vzájomná bilancia Juventusu a Realu je pomerne vyrovnaná. Obaja veľkí rivali si zahrali vo futbalovej Európe proti sebe 16-krát s bilanciou 8 víťazstiev Realu, 7 triumfov Juventusu a jedna remíza. V šiestich zápasoch vyraďovacej časti až štyrikrát uspel Juventus, z toho raz vo finále Ligy majstrov 1997/1998 v Amsterdame (1:0). Vlani sa Real na ceste za celkovým triumfom stretol v skupinovej fáze aj s Juventusom. Doma zvíťazili Madridčania 2:1 a v Turíne sa zrodila remíza 2:2.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies