Ancelotti aj C.Ronaldo chválili po triumfe Kroosa s Rodriguezom

NETKY.SK • 13 August 2014, 11:39 • 2 min
Ancelotti aj C.Ronaldo chválili po triumfe Kroosa s Rodriguezom

CARDIFF - Zaslúžené víťazstvo Realu Madrid v utorňajšom stretnutí futbalového európskeho Superpohára nad FC Sevilla 2:0 dvoma gólmi zariadil portugalský reprezentant Cristiano Ronaldo. Na Cardiff City Stadium pred rekordnou návštevou v súťaži 30.854 divákmi sa musel víťaz Európskej ligy UEFA skloniť pred šampiónom Ligy majstrov v zaujímavom súboji dvoch účastníkov španielskej La Ligy.

slovakia

left justify in out

Sevilla síce srdnato bojovala a mala aj nejaké tie šance, na "biely balet", v ktorom sa predstavili aj nové letné akvizície James Rodriguez či Tony Kroos, to však nestačilo. Ronaldo v 30. a 49. minúte prekonal reprezentačného spoluhráča Beta v bráne súpera a vyjadril tak prevahu favorita, ktorému neuškodila ani absencia suspendovaného Xabiho Alonsa.

 

CR7 na ihrisku potvrdil status svetovej hviezdy a trofej pre Muža zápasu odovzdal bývalému zverencovi z Manchestru City sir Alex Ferguson. "Bol to prvý oficiálny zápas sezóny a nebol som si istý, ako sa budem cítiť. Ale problémy som nemal žiadne. Tony a James hrali dobre a pomohli mužstvu získať túto dôležitú trofej. Sme radi, že ich máme. Sú to skvelí hráči a bude sa im v Reale dariť," povedal po súboji dvojgólový hrdina duelu, ktorému prvý gól krásnou prihrávkou pripravil miláčik cardiffských tribún Gareth Bale, waleský reprezentant a rodák práve z tohto mesta.

 

Aj taliansky tréner "pusiniek" Carlo Ancelotti pochválil duo Kroos - Rodriguez. "Hrali sme lepšie v strede ihriska, kde sme súperovi veľa nedovolili. Hoci sme mali na prípravu na tento súboj málo času. Kontrolovali sme celý zápas a Kroos aj James hrali dobre. Xabi Alonso síce dnes nehral, ale v tejto sezóne bude veľmi dôležitou súčasťou tohto mužstva. Verím, že by sme výhrou v Superpohári mohli začať opäť víťazný cyklus vo všetkých súťažiach," povedal Talian. 

 

"Snažili sme sa hrať najlepšie ako vieme, ale na Real to nestačilo. Je to výborné mužstvo a boli lepší," skonštatoval lodivod Sevilly Unai Emery.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies