Analýzu univerzálnej poštovej služby pripraví PwC Advisory

NETKY.SK • 30 Január 2017, 16:22 • 2 min
Analýzu univerzálnej poštovej služby pripraví PwC Advisory

BRATISLAVA - Analýzu súčasného modelu financovania univerzálnej poštovej služby spolu s návrhom možností jeho zmeny pripraví poradenská spoločnosť PricewaterhouseCoopers (PwC) Advisory, s. r. o., so sídlom v Bratislave. Ministerstvo dopravy a výstavby vybralo dodávateľa týchto služieb za zmluvnú cenu 21 tis. eur bez dane z pridanej hodnoty (25,2 tis. eur vrátane dane) spomedzi ponúk piatich uchádzačov.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z výsledku verejného obstarávania na základe výzvy na predkladanie ponúk zverejnenej v auguste minulého roku. Predpokladaná cena zákazky predstavovala 33 tis. eur bez dane (39,6 tis. eur s daňou).


Dodávateľ má analýzu zhotoviť a odovzdať ministerstvu do 48 týždňov od nadobudnutia účinnosti zmluvy. Pôvodná predpokladaná lehota na prípravu analýzy pri vyhlásení verejného obstarávania bola pätnásť mesiacov. Ďalšie štyri ponuky predložili spoločnosti Ernst & Young, s. r. o., Praha (24,7 tis. eur bez dane), Erudio, s. r. o., Prievidza (24,8 tis. eur), Deloitte Advisory, s. r. o., Bratislava (26,9 tis. eur) a ProRate, s. r. o., Bratislava (27 tis. eur).


Ministerstvo dopravy ešte v apríli 2014 uzavrelo zmluvu so spoločnosťou PricewaterhouseCoopers Slovensko, s. r. o. na vypracovanie štúdie univerzálnej poštovej služby zameranej na potreby a preferencie používateľov poštových služieb. Zmluvná cena štúdie dosiahla 16,7 tis. eur bez dane (vyše 20 tis. eur s daňou) a uvedená firma ju dodala vo februári 2015. Štúdia bude podkladom pre návrh odporúčaní pre budúci vývoj univerzálnej služby na Slovensku najmä s prihliadnutím na očakávaný prístup k jej postaveniu a zabezpečeniu v Európskej únii v budúcnosti.


Univerzálnu poštovú službu poskytuje štátna Slovenská pošta, a. s. na základe poštovej licencie platnej od 1. januára 2013 do 31. decembra 2022. Zákon o poštových službách definuje univerzálnu službu ako poštové služby na zabezpečenie minimálneho uspokojenia potrieb užívateľov poštových služieb v SR tak, aby bola zabezpečená dostupnosť prístupových miest verejnej poštovej siete, za rovnakých podmienok, v ustanovenej kvalite, za primeranú cenu, každý pracovný deň najmenej s jedným vybraním a dodaním denne.


Na základe zákona o poštových službách sa financovanie univerzálnej služby v SR vykonáva prostredníctvom kompenzačného fondu, ktorého správcom je Úrad pre reguláciu elektronických komunikácií a poštových služieb. Kompenzačný fond je určený na uhrádzanie čistých nákladov univerzálnej služby ako aj na výdavky spojené s jeho správou. Príspevky poštových podnikov do fondu sú v objeme 3 % z ich obratu a ich výšku v danom roku určuje regulačný úrad.


Spoločnosť PricewaterhouseCoopers Advisory, s. r. o., bola založená v decembri 2010, do roku 2015 mala meno PricewaterhouseCoopers Services, s. r. o. V predmete činnosti má uvedené napríklad činnosť podnikateľských, organizačných a ekonomických poradcov, vedenie účtovníctva, administratívne služby, ako aj sprostredkovateľskú činnosť v obchode, výrobe a službách. Firma má základné imanie vyše 2 mil. eur a je dcérou spoločnosti PricewaterhouseCoopers Eastern Europe B. V. so sídlom v holandskom Haagu.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies