Analýza The Wall Street Journal označila až 19% ICO ako podvod

NETKY.SK • 18 Máj 2018, 10:00 • 2 min
Analýza The Wall Street Journal označila až 19% ICO ako podvod

NEW YORK – Americký denník The Wall Street Journal uverejnil zistenia zo svojej analýzy takmer 1.500 počiatočných ponúk mincí (ICO). Až 18,6% označil ako podozrivé alebo podvodné.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Denník WSJ si zobral na mušku neustále populárny a rozvíjajúci sa trh ICO, keď skúmal až 1.450 ponúk. Až 271 z nich pritom používalo klamlivé a podvodné taktiky. Tie sa začínali pri skrývaní alebo dokonca uvádzaní falošných informácií o sídle spoločnosti a jej vedenia, cez tajnosti o financiách, až po plagiarizované dokumenty whitepaper.

 

img

 

Činnosť niektorých z 271 podozrivých ICO bola už ukončená súdom alebo regulačnými orgánmi, čo viedlo k pokusom oklamaných investorov získať späť aspoň časť z vložených finančných prostriedkov. Odhaduje sa, že týmto ICO sa podarilo vyzbierať až 273 miliónov dolárov.

 

Úrady naďalej zápasia s rapídnym nárastom vznikajúcich ICO po celom svete, pričom Americká komisia pre cenné papiere a burzu (SEC) dôkladne monitoruje domáci trh. Vo svete kryptomien, ale aj mimo neho, sú názory na túto metódu získavania finančných prostriedkov stále rozdelené.

 

img

Generálny riaditeľ burzy Binance Zhao Changpeng

 

Generálny riaditeľ najväčšej kryptoburzy na svete Binance Zhao Changpeng ešte začiatkom tohto mesiaca chválil investovanie do ICO, pričom túto metódu získavania finančných prostriedkov označil ako 100-krát jednoduchšiu, ako prostredníctvom tradičných rizikových investičných fondov.

 

"Podvody existujú všade, v každom odvetví," uviedol na tému nelegálnych ICO ponúk. "Neustále mi niekto volá alebo posiela SMS, že som vyhral nejakú veľkú výhru, ale najprv musím niekomu poslať bankovým prevodom nejaké peniaze. Znamená to, že by sme mali prestať používať telefóny, SMS a banky?"



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Tomáš Tóth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies