Analytici sú presvedčení o škodlivosti Brexitu

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 09:27 • 2 min
Analytici sú presvedčení o škodlivosti Brexitu

LONDÝN - Približne 9 z 10 analytikov pracujúcich v londýnskom finančnom dištrikte City je presvedčených, že odchod Veľkej Británie z EÚ poškodí ekonomiku.

slovakia

left justify in out

Prieskum spoločnosti Ipsos-MORI ukázal, že 88 % účastníkov prieskumu si myslí, že odchod krajiny z EÚ a zo spoločného európskeho trhu by poškodil vyhliadky rastu britskej ekonomiky. Až 82 % opýtaných očakáva, že takzvaný Brexit bude pravdepodobne mať negatívny dopad na príjmy domácností. Prieskumu sa zúčastnilo viac ako 600 analytikov.

 

Aj zástancovia aj odporcovia odchodu Veľkej Británie z EÚ si za jednu z kľúčových oblastí vybrali ekonomiku. Priaznivci Brexitu tvrdia, že Veľká Británia bude schopná vyrokovať vlastné dohody bez toho, aby si pýtala dovolenie 27 krajín. Zároveň avizujú zmiernenie byrokracie. Matthew Elliott, šéf kampane Vote Leave, na adresu analytikov poznamenal, že používajú rovnaké prázdne argumenty ako zaznievali v kampani za prijatie eura v krajine. "Existoval jasný konsenzus o tom, že pred 15 rokmi sa Veľká Británia mala vzdať libry... Mýlili sa vtedy, mýlia sa teraz,“ povedal.

 

Kampaň za zotrvanie však upozorňuje, že ekonomika by utrpela, ak opustí krajina EÚ, škody by zaznamenala libra a aj mzdy a oblasť pracovných miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies