Analytici naďalej predpovedajú rast Slovenska cez 3 %

NETKY.SK • 8 Jún 2016, 12:17 • 2 min
Analytici naďalej predpovedajú rast Slovenska cez 3 %

BRATISLAVA - Očakávania bankových analytikov o hospodárskom raste na Slovensku sa nemenia.

slovakia

left justify in out

Podľa posledného kola pravidelného prieskumu Národnej banky Slovenska (NBS) medzi analytikmi komerčných bánk totiž očakávajú, že hospodárstvo krajiny v tomto roku porastie o 3,3 %. Svoje odhady na tento rok tak ponechávajú bez zmeny už tretí mesiac v poradí. Rovnako tri mesiace analytici nemenia ani prognózu rastu na budúci rok, ktorú ponechávajú na úrovni 3,4 %.

 

Bez zmien od predchádzajúceho mesiaca zostávajú aj očakávania ohľadom vývoja spotrebiteľských cien. I keď sa všeobecne očakáva, že tohtoročná celoročná inflácia bude ešte v mínusových hodnotách, koncom roka už by ceny mali stúpať. Bankoví analytici očakávajú, že koncoročná inflácia v tomto roku dosiahne 0,7 %. V budúcom roku by mal rast cien ešte zrýchľovať a na konci roka 2017 by mala harmonizovaná inflácia dosiahnuť 1,7 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona