Amsterdamom pochodovali stovky ľudí za červené výklady

NETKY.SK • 10 Apríl 2015, 10:00 • 2 min
Amsterdamom pochodovali stovky ľudí za červené výklady

AMSTERDAM - Stovky ľudí vo štvrtok večer pochodovali centrom holandskej metropoly Amsterdam s cieľom vyjadriť nespokojnosť s plánmi magistrátu obmedziť výskyt známych výkladov, v ktorých prostitútky lákajú záujemcov o sexuálne služby. Podľa organizátorov zhromaždenia im tak znemožňujú bezpečné podmienky na slobodný výkon ich povolania, ktoré je v Holandsku za presných podmienok legálne od roku 2000.

slovakia

left justify in out

Prítomní, ktorých väčšina mala zahalené tváre, pochodovali k budove magistrátu, kde odovzdali petíciu za zachovanie výkladov v časti mesta známej ako De Wallen alebo Rosse Buurt. Vedenie mesta však svoje konanie obhajuje snahou pomôcť v boji proti obchodu s ľuďmi a s tým spojeným zločinom. Viac ako pätinu spomedzi 500 sporných amsterdamských výkladov s prostitútkami v tomto záujme už v uplynulých rokoch zatvorili.


Podľa oficiálnych informácií sa sexom v Amsterdame živí približne 7000 tisíc ľudí, pričom tri štvrtiny z nich pochádzajú z chudobnejších krajín, najmä z východnej Európy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies