Amsterdam predstavil svoju najväčšiu garáž pre bicykle

NETKY.SK • 26 Január 2023, 10:30 • 2 min
Amsterdam predstavil svoju najväčšiu garáž pre bicykle

AMSTERDAM - V holandskej metropole Amsterdam otvorili v stredu prvý z najväčších parkovacích komplexov pre bicykle. TASR správu prevzala z tlačovej agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

Ide o priekopnícky inžiniersky projekt. Komplex je vybudovaný pod hladinou Open Havenfrontu, prítoku rieky IJ. Vo februári otvoria ďalší takýto komplex, ktorý sa bude nachádzať vedľa samotnej rieky IJ. Oba "prístrešky", ktorých výstavba sa začala v roku 2019, pojmú dovedna 11.000 bicyklov. Pásové dopravníky privedú cyklistov deväť metrov pod úroveň okolitého terénu, kde sa nachádza ultramoderný parkovací priestor evokujúci oceánske prostredie, uviedla vo vyhlásení architektonická kancelária wUrck, ktorá cyklogaráže projektovala.

 

img

 

"Cyklista vstúpi do pomyselnej ustrice s drsným zovňajškom z čadiča a prírodného kameňa, a s hladkým, svetlým interiérom," spresnila rotterdamská firma. V Amsterdame je odhadom 900.000 bicyklov a denne sa na nich uskutoční približne 625.000 ciest. Nájsť vhodné parkovacie miesto je pre ich majiteľov dlhodobo veľmi problematické, uvádza sa v mestskom pláne Bicycle Monitor 2021. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies