Amsterdam chce zmeniť štvrť prostitútok na zónu s luxusnými obchodmi

NETKY.SK • 31 Júl 2013, 18:16 • 2 min
Amsterdam chce zmeniť štvrť prostitútok na zónu s luxusnými obchodmi

AMSTERDAM - Amsterdamská mestská rada pokračuje v politike znižovania počtu nevestincov v známej vykričanej štvrti, uviedol dnes spravodajský server DutchNews.nl.

slovakia

left justify in out

Mestská rada začala s "upratovaním" štvrte, kde sú sústredené nevestince už v roku 2008. Teraz predstavila nové zákony o výstavbe v tejto štvrti, vďaka ktorým bude ľahšie vypudiť majiteľov takýchto prevádzok. Tí politiku mesta nepodporujú a tvrdia, že to povedie k zvýšenému počtu prázdnych budov, kde sa bude prostitúcia či predaj drog vykonávať bez akejkoľvek kontroly. Mestská rada má však jasné predstavy a chce jednu z najstarších a najmalebnejších oblastí Amsterdamu obnoviť a prebudovať na štvrť s exkluzívnymi obchodmi a prevádzkami.

Radnica tvrdí, že nový pozemkový zákon ponúka dostatok príležitostí na zisk pre potenciálnych investorov v zatiaľ vykričanej štvrti. Mestská rada je v prípade potreby rozhodnutá odkúpiť budovy a ako majetok mesta ich neskôr odpredávať záujemcom. Podľa holandského denníka Telegraaf kvôli novému pozemkovému zákonu mesta Amsterdam už v najbližšej budúcnosti bude musieť zavrieť svoju činnosť 62 prevádzok s červenými lampiónmi pri vchode.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona