AMO zverejnili videoklip k piesni Analog Architekt

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 12:42 • 2 min
AMO zverejnili videoklip k piesni Analog Architekt

BRATISLAVA - Slovenská hip-hopová formácia AMO zverejnila videoklip k piesni Analog Architekt. V novinke je možné vidieť členov zoskupenia počas nahrávania v štúdiu.

slovakia

left justify in out

Skladba Analog Architekt sa bude nachádzať na očakávanom rovnomennom EP, ktoré oficiálne vyjde 23. marca. Ide o prvý počin zoskupenia, ktorý nahrávala kapela, a to v zložení Opak a Moe (obaja rap), Gábor Tokár (bicie), Martin "Majlo" Štefánik (klávesy), Jozef Madola (basgitara) a Marián Jaslovský (flauta, saxofón, EWI). "Je to úplne nový postup práce. Jediné, čo zostalo po starom, sme my dvaja s Opakom. Rap je a vždy bude v štýle AMO, hudba je ale výrazne kreatívnejšia. Kapela nahrala skladby na jedenkrát. Takto momentálne hráme. Chceli sme živú nahrávku, ktorá to autenticky a pravdivo zachytí. Po prvýkrát za zhruba štyri roky kapelného hrania môžem povedať, že dnes sme stabilná kapela, produkujeme a tvoríme spolu. Mohol som vydať živú nahrávku už predtým, ale ešte sme neboli zohratí. Chcel som kvalitu a tá prišla až teraz. Čas a prácu neoklamem a nepredbehnem. Mám veľký rešpekt k tomu, kam sme dospeli a kam smerujeme. Veľká vďaka patrí chalanom za ich prínos," uviedol Moe.


Novinka vyjde pod značkou Ty Nikdy. "Chalanov poznám a rešpektujem už od prvého singla, ktorý vydali. Vždy ma bavila ľudskosť v ich muzike a celkovo ich prístup k nej. Keď sa mi ozvali s nápadom vydať EP, neváhal som," povedal Idea z Ty Nikdy Records.


Formácia sa rozhodla ponúknuť EP Analog Architekt len v digitálnej forme. "Je rok 2015, tvorba prekvitá, hudba krváca a my chceme ísť s dobou. Zatiaľ čo v zahraničí sú digitálne EP bežné, u nás sú zatiaľ zriedkavé. Experimentovať sme sa nebáli v minulosti a nebojíme sa toho ani dnes. Našej hudbe veríme a veríme, že si cestu k ľudom nájde aj bez CD nosiča. Pokračujeme v tvorbe a album sa už pripravuje. Toto je vlastne 'warm up' a ukážka toho, akým smerom ideme," vyjadrili sa AMO, ktorí nahrávali všetkých šesť nových skladieb v štúdiu Cobra Sound u zvukového inžiniera Martina Čemu. S výsledkom sú spokojní.


"Rozhodli sme staviť na analógový zvuk. Naše nové nahrávky majú byť hlavne o počúvaní a preto zvuk a celkový dojem má byť príjemný. Naša cesta ide smerom k hudbe, zatiaľ s minimom postprodukcie, k novým rytmickým aj zvukovým 'vychytávkam'. Hráme sa a chceme sa hrať aj naďalej," vyjadril sa Opak. "Krásne na našej tvorbe nie je to, ako znie teraz, ale to, ako môže znieť v budúcnosti a koľko priestoru je zrazu pred nami. Je to ako hlboký nádych v zime - síce ide ťažko, ten vzduch ťa šialene páli v nose, no osvieži ťa ako nič iné," vyhlásil Moe a dodal, že fanúšikovia a fanúšičky sa môžu tešiť na jarné turné.


AMO debutovali v roku 2005 albumom Original, na ktorom spolupracovali Čistychov, Tina či Mango Molas. Druhý počin Family Biznis uviedli na trh o dva roky neskôr a po ňom nasledovali nahrávky Positive (2011) a Rok nula (2013), na ktorej pracoval napríklad aj spevák a gitarista kapely Korben Dallas Juraj Benetin.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies