Amnesty International vyzýva Hamás, aby zastavil plánované popravy

NETKY.SK • 8 August 2013, 18:43 • 2 min
Amnesty International vyzýva Hamás, aby zastavil plánované popravy

JERUZALEM - Organizácia Amnesty International (AI) vyzvala v stredu vládu hnutia Hamás v Pásme Gazy, aby zrušila popravy väzňov plánované po skončení posvätného mesiaca ramadán. Popravy majú vykonať potom, čo sa v nedeľu skončí sviatok Íd al-Fitr, ktorým sa ramadán končí.

slovakia

left justify in out

AI vo výzve konštatuje, že trest smrti je "krutý a nehumánny", pričom neexistujú dôkazy, že je aj efektívny na potlačovanie zločinnosti. Medzi odsúdenými na smrť je aj 23-ročný Palestínčan, ktorého usvedčili z kolaborácie s Izraelom. "Neprestaneme chrániť našu vnútornú bezpečnosť," vyhlásil v tejto súvislosti premiér za hnutie Hamás Ísmáíl Haníja.

Na základe palestínskych zákonov sa trest smrti udeľuje za kolaboráciu, vraždu alebo obchodovanie s drogami. Izraelské bezpečnostné sily využívajú palestínskych informátorov na marenie útokov militantov či pomoc pri zneškodňovaní ich veliteľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies