Amnestiu dostal známy z podsvetia, svedok v prípade Volodymyra Y.

NETKY.SK • 18 Február 2013, 08:02 • 2 min
Amnestiu dostal známy z podsvetia, svedok v prípade Volodymyra Y.

Amnestiu dostal známy z podsvetia, svedok v prípade Volodymyra Y. Krimi Prezidentská amnestia neobišla ani muža známeho z viacerých mafiánskych káuz.

slovakia

left justify in out

img

Prezidentská amnestia neobišla ani muža známeho z viacerých mafiánskych káuz. 

Vypovedal proti údajnému bossovi podsvetia Ukrajincovi Volodymyrovi Y. a z objednávky štyroch vrážd usvedčoval aj kontroverzného podnikateľa Tobiáša L. Ide o Antona K., ktorého súd potrestal za vývoz kradnutých automobilov do zahraničia.

"Krajský súd v Bratislave na neverejnom zasadnutí 24. januára 2013 rozhodol tak, že podľa článku I. Rozhodnutia prezidenta SR o amnestii sa odsúdenému odpúšťa podmienečný trest v trvaní dva roky, ktorý mu bol podmienečne odložený na skúšobnú dobu päť rokov," povedal TASR hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak.

Anton K. na Okresnom súde Bratislava 2 usvedčoval Volodymyra Y., že prevoz odcudzených áut do Rumunska v auguste 1999 zorganizoval. Oboch stíhali za ten istý prípad, ale v dvoch samostatných súdnych konaniach. Ukrajinca odsúdili v roku 2010 na štyri roky väzenia, teraz sa usiluje dosiahnuť obnovu konania. Anton K. sa s Volodymyrom Y. stretol pred súdom aj neskôr. Vypovedal v procese, v ktorom Ukrajinca a jeho troch komplicov súdili za dve vraždy. Spod obžaloby ich prvostupňový súd oslobodil, rozsudok zatiaľ nie je právoplatný.

Anton K. bol kľúčovým svedkom v kauze objednávky štyroch vrážd. Práve u neho si mal Tobiáš L. za 10.000 amerických dolárov objednať likvidáciu bývalého siskára Michala H. a ďalších troch ľudí. Súdne pojednávanie na Okresnom súde Bratislava 1 začalo v roku 2008, doposiaľ neskončilo.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona