Ammann ešte minimálne jednu sezónu

NETKY.SK • 19 Máj 2015, 13:35 • 2 min
Ammann ešte minimálne jednu sezónu

ZŰRICH - Švajčiarsky skokan na lyžiach Simon Ammann si predĺži kariéru minimálne o jednu sezónu. Tridsaťštyriročný rodák z Grabsu má na to viacero dôvodov.

slovakia

left justify in out

"Dlhá sezóna, môj pád a potom náročný návrat do pretekárskeho diania, to všetko ma stálo veľa energie. Po analýze sezóny som dospel k rozhodnutiu ešte chvíľu zažívať horúčku skokanského športu na lyžiach,“ povedal Ammann podľa tlačovej správy švajčiarskej reprezentácie v tomto odvetví lyžovania.

 

Ammann je štvornásobným olympijským víťazom v pretekoch jednotlivcov. Prvé dve zlaté medaily získal na strednom a veľkom mostíku na ZOH 2002 v Salt Lake City a ďalšie dve pridal o osem rokov neskôr vo Vancouvri - Whistleri. Momentálne by už spoločne s kolegami z reprezentácie mal zarezávať v letnej príprave. "Zo skákania na lyžiach mám stále veľkú radosť. Aj preto ešte budem pokračovať,“ vysvetlil 11. muž konečného poradia Svetového pohára 2014/2015.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona