Ameriku prekavapilo husté sneženie: Mrzne vo všetkých štátoch USA!

NETKY.SK • 19 November 2014, 09:37 • 2 min
Ameriku prekavapilo husté sneženie: Mrzne vo všetkých štátoch USA!

NEW YORK - USA sú v pevnom zovretí zimy. Teploty vo všetkých 50 federálnych štátoch klesli v utorok na bod mrazu alebo nižšie.

slovakia

left justify in out

V dôsledku silného sneženia vyhlásili na západe štátu New Yorku stav núdze, uviedla agentúra Reuters s odvolaním sa na Národnú meteorologickú službu (NWS). Na rekordne chladné počasie sa musia pripraviť aj štáty na juhu USA. Na Floride sa teploty pod bodom mrazu očakávajú dnes ráno miestneho času.
      

Dokonca aj na Havaji, konkrétne na vrchole sopky Mauna Kea, namerali teplotu od nuly do mínus jedného stupňa Celzia. Ráno 18. novembra bolo podľa meteorologickej poradenskej firmy Weather Bell Analytics najchladnejšie v USA od roku 1976. 
      

V častiach okresu Erie na západe štátu New York napadlo 1,5 metra snehu a nový stále pribúda rýchlosťou až 13 centimetrov za hodinu. Za 24 hodín by ho mohlo napadnúť 178 centimetrov snehu, čo atakuje rekord pre osídlené oblasti USA, povedal Steven Welch z NWS.
      

Guvernér štátu New York Andrew Cuomo vyhlásil v desiatich okresoch stav núdze. Na pomoc obyvateľom tam prišli príslušníci Národnej gardy.
      

Úrady v dôsledku sneženia uzatvorili 225-kilometrový úsek diaľničnej siete New York Thruway vedúcej pozdĺž Erijského a Ontarijského jazera. Na jednej z diaľnic uviazol aj autobus vezúci ženský basketbalový tím Niagara University.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona