Amerika svojej ekonomike sama ubližuje, vraví Lagardová

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 11:54 • 2 min
Amerika svojej ekonomike sama ubližuje, vraví Lagardová

WASHINGTON - Hospodárstvo Spojených štátov amerických by na tom bolo oveľa lepšie, keby sa USA "samy nezraňovali" prísnejšou fiškálnou politikou. V utorok to vyhlásila šéfka Medzinárodného menového fondu (MMF) Christine Lagardová.

slovakia

left justify in out

"USA si nevedú tak dobre, ako by mohli, pretože krajina si sama privodila fiškálne rany. Iba tento rok fiškálne opatrenia ukroja z hrubého domáceho produktu enormných 2,5 percenta," povedala Lagardová. "Najbližšie roky budú vyzerať dosť pozitívne. Ak sa však nič neurobí so strednodobým a dlhodobým horizontom, obraz bude oveľa horší," dodala. 

Najväčším problémom, s ktorým sa Washington bude musieť popasovať, podľa Lagardovej nie je krátkodobý fiškálny výhľad, ale tlak výdavkov na zdravotnú a sociálnu starostlivosť. "Toto je najväčšia úloha, ktorá v súčasnosti pred americkou ekonomikou stojí, a bude ju potrebné vyriešiť," vyhlásila šéfka MMF.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies