Amerika podporila vstup Švédska a Fínska do NATO

NETKY.SK • 19 Júl 2022, 07:16 • 2 min
Amerika  podporila vstup Švédska a Fínska do NATO

WASHINGTON - Americký Kongres včera rokoval o vstupe oboch severských krajín do Severoatlantickej aliancie.

slovakia

left justify in out

Snemovňa reprezentantov amerického Kongresu podporila vstup Švédska a Fínska do Severoatlantickej aliancie (NATO) rezolúciou, ktorú v pondelok večer miestneho času odhlasovala v pomere 394 ku 18. 


Snemovňa rezolúciou vyjadrila podporu "historickému rozhodnutiu" Fínska a Švédska a vyzvala všetky členské krajiny NATO, aby prístupové protokoly pre tieto dve škandinávske krajiny urýchlene ratifikovali.

 

img

 

 

Fínsko a Švédsko spoločne značne rozšíria kolektívnu obranu NATO a pobaltský región tak bude oveľa bezpečnejší voči ruským útokom," uviedol líder demokratickej väčšiny v Snemovni reprezentantov Steny Hoyer.

 

Podľa Štokholmu už odsúhlasila vstup týchto krajín polovica z členských štátov Aliancie. Najviac sledovaným je ratifikačný proces v Turecku. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan totiž v pondelok opätovne pohrozil, že "zmrazí" úsilie Fínska a Švédska o vstup do NATO v prípade, ak nepristúpia na podmienky Ankary.

 

Prečítajte si aj: Arriva rieši situáciu s výpadkom vodičov, spoje budú však obmedzené aj dnes

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies