Amerika obviňuje Moskvu z falšovania dôkazov

NETKY.SK • 5 August 2022, 07:13 • 2 min
Amerika obviňuje Moskvu z falšovania dôkazov

WASHINGTON - Rusko podľa Ameriky dodá falošné dôkazy o útoku na väznicu v Olenivke.

slovakia

left justify in out

Nemenovaný americký predstaviteľ pre AFP povedal, že správy tajných služieb naznačujú, že Rusko pred prípadnými návštevami cudzích vyšetrovateľov nastraží dejisko útoku vo väznici tak, aby vina padla na ukrajinské ozbrojené sily. Predstaviteľ tieto dôkazy bližšie nešpecifikoval.

„Očakávame, že pred príchodom novinárov a prípadných vyšetrovateľov na miesto útoku sa ruskí predstavitelia pokúsia tento incident nastražiť na ukrajinskú armádu," povedal americký zdroj pre AFP.

 

Prečítajte si aj: Hovorili Rusi pravdu? Z tejto veci obviňuje Ukrajinu medzinárodná organizácia na ochranu ľudských práv!

 

img

 

Z útoku na väznicu v meste Olenivka na východe Ukrajiny sa navzájom obviňujú Kyjev a Moskva. Podľa Ruska k útoku došlo v noci 29. júla. Zahynulo vyše 50 ukrajinských zajatcov vrátane vojakov, ktorí sa po dlhých týždňoch bránenia oceliarní Azovstaľ v meste Mariupoľ vzdali ruským silám.

Rusko vyhlásilo, že útok na svojich vlastných zajatých bojovníkov podnikla Ukrajina, tá však obviňuje Rusko a útok označuje za "úmyselný masaker". 

 

Zo sveta: Viktor Orbán: Svet potrebuje Ameriku so silným vodcom

 

img

 

Generálny tajomník OSN António Guterres v stredu oznámil, že vytvorí misiu, ktorej úlohou bude zistiť fakty a odhaliť pravdu o útoku na väznicu v Kremľom ovládanom meste Olenivka na východe Ukrajiny.

 

„Rozhodol som sa zriadiť v súlade s mojimi kompetenciami a právomocami misiu na zhromažďovanie faktov. Dúfame, že obe strany nám umožnia prístup a poskytnú všetky údaje, ktoré sú potrebné na objasnenie toho, čo sa stalo," povedal Guterres. Informoval tiež, že hľadajú „do tímu misie kvalifikovaných, nezávislých ľudí."

 

Z domova: Milan Vetrák: Igor Matovič je najlepším ministrom. Čo odkázal prezidentke?

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies