Amerika neverí, že Kim Čong-un disponuje vodíkovou bombou

NETKY.SK • 11 December 2015, 08:21 • 2 min
Amerika neverí, že Kim Čong-un disponuje vodíkovou bombou

WASHINGTON - Biely dom vyjadril dnes pochybnosti o tom, že Severná Kórea vyvinula vodíkovú bombu, ako tvrdí tamojší vodca Kim Čong-un.

slovakia

left justify in out

"Informácie, ktorými momentálne disponujeme, vážne spochybňujú tieto vyhlásenia. Riziko a hrozby, ktoré vo svojej snahe vyvinúť jadrovú zbraň predstavuje severokórejský režim, však berieme veľmi vážne," uviedol hovorca Bieleho domu Josh Earnest, ktorého citovala agentúra Reuters.

 

Severokórejský vodca Kim Čong-un vyhlásil, že jeho krajina vyvinula nielen atómové zbrane, ale aj vodíkové bomby. Podľa jeho slov sa zo Severnej Kórey sa stal "silný štát s jadrovými zbraňami, pripravený odpáliť samostatnú atómovú bombu a vodíkovú bombu na spoľahlivú obranu svojej zvrchovanosti a dôstojnosti krajiny", a to vďaka neúnavnému úsiliu zakladateľa štátu Kim Ir-sena.

 

Ide o prvý prípad, keď Kim Čong-un verejne spomenul vývoj vodíkovej bomby, upozornili juhokórejskí experti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies