Amerika má talent: Tenista Fritz pripomenul Horsta

NETKY.SK • 20 Október 2015, 11:46 • 2 min
Amerika má talent: Tenista Fritz pripomenul Horsta

SACRAMENTO - Ešte stále len 17-ročný americký tenista Taylor Fritz získal v Sacramente a Fairfielde dva challengerové tituly v rade, dostal sa tým do prominentnej spoločnosti. Líder juniorského svetového rebríčka ITF je iba druhým hráčom v histórii vo vekovej kategórii U-18 po Rakúšanovi Horstovi Skoffovi (júl 1986), ktorý sa dva razy za dva týždne presadil na úrovni ATP Challenger Tour, pripomenula internetová stránka Asociácie tenisových profesionálov (ATP).

slovakia

left justify in out

Fritz sa zároveň stal deviatym tenistom v dejinách, ktorý ako 18-ročný či mladší dvakrát triumfoval na takejto scéne. Z aktívnych hráčov to zvládol ako siedmy: pridal sa k Francúzovi Richardovi Gasquetovi, Argentínčanovi Juanovi Martínovi Del Potrovi, Srbovi Novakovi Djokovičovi, Čechovi Tomášovi Berdychovi, Španielovi Rafaelovi Nadalovi a Austrálčanovi Bernardovi Tomicovi.

 

Rodák zo San Diega Fritz ťahá v singli šnúru 16 zápasových úspechov vrátane triumfu vo dvojhre juniorov na newyorských grandslamových US Open. V seniorskom renkingu sa vyšvihol na 232. priečku. Osemnáste narodeniny oslávi 28. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies