Amerika má nového Snowdena: Ďalší muž zverejňoval tajné dokumenty!

NETKY.SK • 6 August 2014, 12:22 • 2 min
Amerika má nového Snowdena: Ďalší muž zverejňoval tajné dokumenty!

WASHINGTON - Americká vláda v stredu informovala, že objavila nového človeka, ktorý zverejňuje tajné dokumenty spravodajských služieb.

slovakia

left justify in out

Odhalenie ako prvá zverejnila spravodajská stanica CNN. Tá neidentifikovaného informátora prirovnala k Edwardovi Snowdenovi, ktorý stojí za zverejnením škandálu okolo odpočúvania miliónov Američanov zo strany Národnej bezpečnostnej agentúry (NSA).

 

Zatiaľ nie je jasné, koľko tajných informácií "nový Snowden" zverejnil a aké prípadné škody spôsobil. Ide o dokumenty označené ako "tajné" a skratkou "NOFOR", čo znamená, že nemôžu byť zdieľané so zahraničnými vládami.

 

Podľa CNN to naznačuje, že informácie nemajú charakter najprísnejšieho utajenia podobne, ako tomu bolo v prípade Snowdena. Ten podľa Washingtonu "ukradol" takmer dva milióny dokumentov označených ako prísne tajné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies