Amerika Kimovi neustupuje, tvrdí Donald Trump

NETKY.SK • 5 Marec 2019, 06:54 • 2 min
Amerika Kimovi neustupuje, tvrdí Donald Trump

WASHINGTON - Americký prezident Donald Trump v pondelok odmietol tvrdenia, že každoročné veľké vojenské cvičenia armád Spojených štátov a Južnej Kórey zrušil ako ústupok vodcovi KĽDR Kim Čong-unovi, s ktorým sa koncom februára stretol vo vietnamskej metropole Hanoj.

slovakia

left justify in out

"O týchto vojenských cvičeniach... sme na mojom stretnutí s Kim Čong-unom ani len nehovorili. Toto rozhodnutie som urobil už dávno, pretože (tieto cvičenia) stoja Spojené štáty príliš veľa peňazí, a najmä preto, že nám tieto obrovské náklady nikto neuhradí!" napísal na Twitteri americký prezident.

 

img

 

V Južnej Kórei je v súčasnosti dislokovaných takmer 30.000 príslušníkov amerických ozbrojených síl a ich každoročné spoločné cvičenia s desaťtisícmi juhokórejských vojakov sú dlhodobo terčom kritiky zo strany Pchjongjangu, ktorý tvrdí, že ide o prípravu na inváziu do KĽDR.

 

img

 

Napriek tomu, že Trump vylúčil možnosť stiahnutia amerických síl z Južnej Kórey, veľké spoločné cvičenia oboch armád opakovane označil za nesmierne nákladné. Naposledy tak urobil pred necelým týždňom v Hanoji, keď na tlačovej konferencii povedal, že tieto manévre sú "veľmi, veľmi drahé".

 

Summit amerického prezidenta Donalda Trumpa a severokórejského vodcu Kim Čong-una, ktorý sa konal 27. a 28. februára v Hanoji, nepriniesol nijaký výsledok, ktorý by Washington priblížil k cieľu donútiť KĽDR, aby sa vzdala svojho programu vývoja jadrových zbran.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies