Amerika bude dlhodobo pomáhať v boji proti ebole

NETKY.SK • 27 Október 2014, 12:37 • 2 min
Amerika bude dlhodobo pomáhať v boji proti ebole

CONAKRY - Spojené štáty budú dlhodobo pomáhať v boji proti ebole, povedala veľvyslankyňa USA v OSN počas návštevy západoafrických krajín postihnutých smrteľným vírusom.

slovakia

left justify in out

Samantha Powerová sa v nedeľu stretla s náboženskými lídrami Guiney, kde ebola vypukla v marci. V pondelok odcestuje do Sierry Leone.

 

Vírus eboly si vyžiadal už takmer 5000 obetí, väčšinou v Guinei, Sierre Leone a Libérii. "Musíme prekonať strach a stigmu spojenú s ebolou," povedala Powerová. Strach, že ochorenie znamená automaticky odsúdenie na smrť, a sociálna stigma spojená s ochorením viedli k tomu, že mnohí ľudia sa radšej ukrývajú vo svojich domovoch, akoby vyhľadali nemocničné ošetrenie, čo vedie k rozšíreniu choroby. Misia OSN na boj s ebolou minulý týždeň prijala plán na izoláciu najmenej 70 percent prípadov, čo je podľa expertov potrebné na spomalenie šírenia choroby. Súčasťou plánu je aj čo najrýchlejšie a bezpečné pochovanie všetkých obetí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona