Americký zákaz vstupu pre moslimov je zlý aj pre Európu

NETKY.SK • 28 Január 2017, 16:33 • 2 min
Americký zákaz vstupu pre moslimov je zlý aj pre Európu

BRUSEL - Luxemburský minister zahraničných vecí Jean Asselborn dnes ostro kritizoval nariadenie nového prezidenta USA Donalda Trumpa, ktoré zakazuje počas najbližších troch mesiacov vydávať americké víza občanom siedmich moslimských krajín.

slovakia

left justify in out

Podľa vyjadrenia Asselborna pre nemecký denník Tagesspiegel šéf Bieleho domu týmto spôsobom "rozčlenil moslimský svet na dobrý a zlý". Dodal, že takéto rozhodnutie "je zlé aj pre Európu, pretože v moslimskom svete posilní nedôveru a nenávisť voči Západu".

Trump krátko po prevzatí prezidentskej funkcie začal plniť predvolebné sľuby ohľadne imigračnej politiky USA. Na základe jeho piatkového výkonného nariadenia nebudú smieť najmenej 90 dní cestovať do USA občania krajín, ktoré sú spájané s "radikálnymi islamskými teroristami". Podľa ministerstva zahraničných vecí USA sa tento zákaz vzťahuje na Irak, Irán, Jemen, Líbyu, Somálsko, Sudán a Sýriu.

Trump zároveň pozastavil na štyri mesiace americký program prijímania utečencov.




 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona