Americký výrobca solárnych panelov SunPower prepustí 2500 zamestnancov

NETKY.SK • 7 December 2016, 16:27 • 2 min
Americký výrobca solárnych panelov SunPower prepustí 2500 zamestnancov

SAN JOSÉ - Americký výrobca solárnych panelov SunPower plánuje prepustiť približne štvrtinu svojej pracovnej sily a zatvoriť jeden zo závodov. Znižovanie počtu pracovných miest je súčasťou širšieho plánu reštrukturalizácie, ktorý firma oznámila minulý mesiac a ktorého cieľom je dlhodobý udržateľný rast.

slovakia

left justify in out

Druhý najväčší producent solárnych panelov v Spojených štátoch uviedol, že prepustí celkovo 2500 zamestnancov. Z celkového počtu zamestnancov to predstavuje 25 %.

 

Spoločnosti pôsobiace v oblasti slnečnej energie trpia v dôsledku tvrdej konkurencie, ktorá tlačí na ceny solárnych panelov. Okrem toho ich pozície zhoršuje aj vyčkávanie zákazníkov na ďalšie znižovanie cien.

 

SunPower, v ktorej väčšinový podiel vlastní francúzsky ropný koncern Total, uviedla, že v roku 2017 zníži aj kapitálové výdavky o viac než 50 % na približne 100 miliónov USD (93,16 milióna eur). Celkové náklady na reštrukturalizáciu by do konca roka 2017 mali podľa SunPower dosiahnuť 225 miliónov až 275 miliónov USD.

(1 EUR = 1,0734 USD)

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies