Americký vojenský tím má pomôcť s vyšetrovaním pádu malajzijského lietadla

NETKY.SK • 6 August 2014, 07:27 • 2 min
Americký vojenský tím má pomôcť s vyšetrovaním pádu malajzijského lietadla

KYJEV - Do Kyjeva pricestoval malý americký vojenský tím, ktorý má pomôcť pri vyšetrovaní havárie malajzijského dopravného lietadla na východe Ukrajiny. Oznámil to dnes hovorca Pentagónu John Kirby, ktorého citovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Približne desačlenná skupina podľa Kirbyho dorazila na veľvyslanectvo USA v Kyjeve na žiadosť amerického rezortu diplomacie. Členovia tímu sa budú zdržiavať len v samotnom Kyjeve a nebudú cestovať na miesto havárie. Prostredníctvom personálu ambasády budú diskutovať so zahraničnými partnermi (Holandsko, Austrália a Malajzia a iní) o tom, ako by mohli podporiť vyšetrovanie príčin leteckej katastrofy zo 17. júla.

 

Súčasťou vyslanej skupiny sú experti na komunikáciu, prieskum, špeciálne operácie, leteckú navigáciu či logistiku. Dnes ohlásený príchod tímu do Kyjeva predstavuje prvý prípad vyslania mimoriadneho amerického vojenského personálu na Ukrajinu od marcovej anexie Krymu Ruskom, uviedla agentúra Reuters. 

 

"Tím bude pracovať v koordinácii s tímom FBI, ktorý je už na mieste, a podporovať ho. Nebude sa zúčastňovať na pátracích operáciách. V Kyjeve zostane tak dlho, ako to bude vyžadovať podpora celkového amerického príspevku k vyšetrovaniu," uviedol hovorca veliteľstva vojsk USA v Európe Gregory Hicks. 

 

Boeing-777 spoločnosti Malaysian Airlines, ktorý letel z Amsterdamu do Kuala Lumpuru, sa zrútil 17. júla počas letu nad východom Ukrajiny na pohraničné územie kontrolované proruskými povstalcami. Zahynulo pritom všetkých 298 ľudí na palube. Podľa USA lietadlo zostrelila raketa vypálená separatistami. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies