Americký vojenský konvoj prechádzajúci Českou republikou má meškanie

NETKY.SK • 10 September 2015, 09:52 • 2 min
Americký vojenský konvoj prechádzajúci Českou republikou má meškanie

PRAHA - Prvá časť amerického vojenského konvoja, ktorý prechádza Českou republikou, vyrazí dnes na ďalšiu cestu s oneskorením, až o 10.00 h dopoludnia.

slovakia

left justify in out

Z mesta Vyškov mali pôvodne vojaci vyjsť už 06.00 h. Do vyškovských kasární ale približne 60-členná jednotka dorazila až v noci a musí si teda odpočinúť, napísal na svojej internetovej stránke Český rozhlas (ČRo).

 

Predvoj pôjde po diaľnici D1 a D2 v smere na mesto Lanžhot. Vojaci do Vyškova dorazili až po pol druhej ráno. Cesta z Prahy im tak trvala viac ako sedem hodín. Zhruba 60-členná jednotka má pripraviť zázemie pre hlavnú časť tzv. Dunajskej jazdy, ktorá Českom prejde v nedeľu.

 

Kasárne vo Vyškove poskytli Američanom základné zázemie. "Zabezpečujeme parkovanie vozidiel, dotankovanie a, samozrejme, ubytovanie a stravovanie," potvrdila hovorkyňa vojenského areálu vo Vyškove Monika Nováková.

"Trasy my ako veliteľstvo výcviku neriešime, riešime hlavne logistické zázemie. Ale mali by sa pohybovať smerom na Lanžhot," dodala hovorkyňa.

 

Druhá časť konvoja sa podľa ČRo vracia z pražskej Ruzyne na svoju základňu v Nemecku.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies